EXCLUSIV: FOTO+VIDEO – Scandal monstru între vecini pentru o bucată de spațiu verde

0
516

scandal-bloc-foto-jdv-exclusiv copy

Locuitorii a două blocuri din Focșani au ajuns să își împartă cuvinte grele, chiar în fața imobilelor în care aceștia locuiesc. Mărul discordiei: un teren cu suprafața de aproximativ 150 mp, domeniu public, pe care, locatarii din cele două clădiri de pe B-dul Unirii din Focșani, trebuiau să-l întrețină și să-l înfrumusețeze.

Totul a început în februarie 2014, atunci când, Președintele Asociației de Proprietari 223 din municipiu a încheiat o convenție de parteneriat între Asociația de Proprietari și Direcția de Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primăriei Focșani. Documentul prevede că Locatarii Asociației de Proprietari se angajează să înfrumusețeze și să întrețină spațiul verde de lângă bloc, prin resurse proprii, dar sub atenta supraveghere a inspectorilor de specialitate din cadrul Primăriei Focșani. Actul a fost semnat de către Florin Liciu, președintele Asociației, Gabriel Turcu, administratorul blocului și de Marean Popoiu în calitate de executant.

contract-1

contract-2

Ulterior semnării actului cu pricina, au început și certurile între locatari și executantul, Marean Popoiu. Din declarațiile vecinilor reiese foarte clar faptul că, Popoiu nu a făcut altceva decât să se pună stăpân peste terenul cu pricina. După ce a strâns diverse sume de bani de la vecinii de cartier, sub pretextul că acesta va face spațiul verde să arate “boboc”, Popoiu s-a pus pe “otrăvit” copacii dintre blocuri. Mai exact, acesta i-a găurit cu bormașina și a introdus în interiorul trunchiului substanțe chimice menite să deterioreze creșterea arborelui. Un motiv foarte bun ca aceștia să fie doborâți la pământ, câteva zile mai târziu. Din cei 9 arbori, vechi de câțiva ani, 3 dintre ei au ajuns lemne de foc. Dovadă stau pozele surprinse de locatarii revoltați de gestul lui Marean Popoiu. De aici până la un scandal general nu a mai fost decât un pas. S-au aruncat vorbe grele între cei care au văzut grozăvia și cel care până nu demult a fost președintele lor de Asociație de Proprietari.

copac-gaurit-cu-burghiul 2
În imagine se vede foarte clar cum arborele a fost găurit intenționat

Popoiu este cunoscut de vecini drept o persoană recalcitrantă și care aduce injurii indiferent de ceea ce i se spune.

“De când a intrat în funcția de Președinte de scară de bloc nu a făcut nimic. A jignit pe toată lumea din bloc, nimeni nu se înțelege cu el. Ne-am trezit într-o zi cu un afiș la avizierul din scara blocului în care ne făcea nesimțiți și needucați”, a declarat Toma Tudorache, actualul Președinte al Asociației de Proprietari nr. 102.

Actualul Administrator de scară, cel care a preluat funcția de la Popoiu a fost plimbat prin tribunale pentru niște motive demne de cascadorii râsului.

“Pe mine m-a dat în judecată pe motiv că nu i-am pus la dispoziție documentele referitoare la calculele materialelor ce s-au folosit la achiziționarea țevilor și a instalației de gaz. Am câștigat procesul, instanța mi-a dat dreptate“, este declarația lui Marin Petruș, actualul Administrator al blocului.

“A furat toate țevile de la subsolul blocului, ne-a intentat procese în instanță la toți, ne-a bălăcărit în toate felurile, atât pe mine cât și pe vecini. Nu mai vorbesc de femeile și copiii din scara asta. Îi înjură pe toți fără vreun motiv”,  a completat Toma Tudorache.

Există totuși un locatar care nu are probleme de nici un fel cu Popoiu. Cheia succesului este simplul fapt că vecinul îi răspunde, de fiecare dată cu… “Mă abțin”.

scandal-bloc-foto-jdv-exclusiv 2
Panou afișat de Marean Popoiu în scara blocului pe vremea când era administrator

Cât despre spațiul verde dintre blocuri, peste care Marean Popoiu se crede proprietar, nimeni nu are acces acolo fără să primească o “doză de înjurături”. Copiilor care îndrăznesc să calce spațiul verde, destinat recreerii locatarilor,le sunt aduse expresii injurioase. Nu de puține ori au fost chemați oamenii legii să aplaneze conflictele care s-au iscat din nimic și care s-au lăsat cu invitații la Secția de Poliție.

Viceprimarul municipiului Focșani, Marius Iorga a fost chemat, luni, de Marean Popoiu pentru a-i fi semnalate problemele cu care acesta se confruntă. Viceprimarul a rămas șocat de reacția bărbatului atunci când unul dintre vecini a ieșit să vadă despre ce este vorba. Toată cearta a fost filmată de un spectator.

Contactat telefonic, Marean Popoiu se apără și spune că nici un vecin nu a contribuit la investițiile făcute la spațiul respectiv. Popoiu a declarat că a investit importante sume de bani în refacerea gardului, în construirea unul inel de apă pentru irigarea gazonului.

“Este o minciună sfruntată. Nimeni din blocurile respective nu a contribuit cu nici o sumă de bani. Am făcut totul singur. Nu mi-a dat nimeni nici un leu. Am adus lemn și am făcut gardul, am făcut un inel de apă pe prisma de lemn, suspendată la 60 de centimetri, care mi-au rupt-o, au smuls-o pur și simplu. Am reparat căminul de apometru. Nu-i nicio problemă. Îmi iau gardul de acolo, să văd eu atunci care este ăla care vine să spună că a muncit măcar o oră acolo.”, a declarat telefonic, Marean Popoiu, cel care este trecut ca executant în convenția dintre Primărie și Asociația de Proprietari.

Referitor la acuzațiile vecinilor, Popoiu spune că totul a fost o glumă și că nu poate să fie el proprietar pe spațiul Primăriei.

“Am spus în glumă. Cum pot eu să fiu proprietar acolo? Sunt niște oameni încuiați la minte. Eu știu ce vreau, însă invidia este mare. Toți vecinii sunt de proastă calitate. Le-am depus două plângeri la Poliție, una pentru distrugere, că mi-au distrus instalația de apă și au luat-o de acolo și a doua pentru lovire. Astăzi merg la Procuratură să văd în ce stadiu sunt cercetările”, a mai declarat Popoiu.

tabel-semnaturi

În cursul zilei de miercuri, Marean Popoiu a fost prezent la fața locului.  Acesta a fost întrebat de reporterii Jurnal de Vrancea, dacă deține documente care să ateste că acesta a făcut o investiție în spațiul respectiv. Popoiu a prezentat două chitanțe, cu o valoare totală de 50 de lei, prin care acesta a achiziționat țeavă PVC. Doi dintre locatarii Asociației de Proprietari nr. 232, sosiți și ei la fața locului, i-au cerut lui Popoiu acceptul ca toți locatarii să poată beneficia de spațiul respectiv. Aceștia au început să întocmească un tabel cu semnături pentru excluderea domnului Marean Popoiu din funcția de executant al lucrărilor spațiului verde.

Viceprimarul municipiului Focșani a declarat că există o posibilitate ca Primăria să-i poată ajuta cu tot ce trebuie ca spațiul verde să arate așa cum trebuie. Însă nu se poate face asemenea lucrări până ce părțile implicate în scandal nu se vor înțelege.

“Eu ca viceprimar sunt dispus să-i ajut, dacă cei implicați o să ajungă la un numitor comun. Atât timp cât ei vor continua să se certe, nu pot face nimic pentru ei. Mai mult decât atât, există posibilitatea rezilierii acordului între Primărie și Asociația de Proprietari”, a declarat viceprimarul Marius Iorga.

Rămâne de văzut cum va arăta spațiul respectiv, însă un lucru este cert: conflictul între cele două părți nu se va încheia foarte curând.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.