Exclusivitățile ziarului Monitorul de Vrancea

0
1287

Nu mică ne-a fost mirarea atunci când un jurnalist al ziarului Monitorul de Vrancea a venit cu un comentariu, cel puțin deplasat, la un articol publicat de Jurnal de Vrancea în pagina de Facebook. Pentru o exemplificare cât mai corectă o să prezentăm exact contextul la care se referă comentariul.

Într-o zi obișnuită de miercuri, ziarul cu pretenții mai sus menționat a publicat un material ce conținea informații despre cei 11 enoriași ai bisericii care au intrat în vizorul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, după ce aceștia au protestat față de “pedepsirea” preotului Georgică Vatră. Așa cum se poate vedea și în fotografia de mai jos, titlul materialului purta eticheta EXCLUSIV.

print-screen-monitorul

 

Informația a fost preluată de zeci de publicații media locale și naționale. Important este faptul că EXCLUSIVITATEA publicației Monitorul de Vrancea se referea strict la apariția în mediul online a informației pentru că, orice jurnalist care mergea la biserica cu pricina putea citi în geam, încă de la primele ore ale dimineții, comunicarea oficială a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Știrea publicată de Jurnal de Vrancea a fost redactată în aceeași zi, în jurul prânzului, după ce jurnaliștii noștri au documentat materialul și au luat declarațiile care au apărut “exclusiv” în pagina noastră. La ceas de seară eram trași de urechi de jurnalistul George Dumitru (Monitorul de Vrancea) că știrea publicată este deja veche și că “unii care văd articole EXCLUSIVE în Monitorul de Vrancea le preiau și ei”.

print-screen-monitorul 2

Stimate coleg, informația a fost exclusivă, la acel moment, în cotidianul pentru care lucrezi. Nu credem că s-a făcut copy-paste la pasaje din articolul publicat. Ca o informație să rămână exclusivă și să fie preluată cu citarea sursei ar fi trebuit ca jurnaliștii care au scris materialul să le “pună căluș” în gură tuturor celor care au fost protagoniștii acestei știri, eventual să faceți dispărută comunicarea oficială din ușa bisericii.

În plus, pentru cititorii Jurnal de Vrancea știrea nu era una veche, pentru că, dacă mergem pe acest principiu… toată Vrancea ar trebui să citească Monitorul de Vrancea, lucru care este IMPOSIBIL.

P.S. – Autoturismul BMW decorat cu hârtie igienică a fost observat și de jurnaliștii de la Jurnal de Vrancea, dar nu a reprezentat o exclusivitate, cu atât mai mult o știre. Referitor la copiere de pasaje din materiale de presă o să revenim cu exemplificări concrete.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.