Excomunicații din Focșani cer ajutorul Sfântului Sinod

0
304

protest-biserica-sf-andrei-focsani-excomunicati 5

Persoanele excomunicate din Biserica Ortodoxă Română de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei își cer dreptatea printr-o scrisoare adresată Sfântului Sinod. Cele nouă persoane care au semnat contestația sunt de părere că decizia de excomunicare și de oprire de la Sf. Împărtășanie le-au adus grave prejudicii morale, de sănătate și familiale. Aceștia vor ca măsurile să fie ridicate, invocând o serie de prevederi legale din Constituția României.

Redăm integral contestația transmisă către Sfântul Sinod:

“Suntem enoriași în Parohia Sfântul Andrei și Sfântul Nectarie, cu sediul juridic in Focșani, strada Brăilei nr. 17, al cărei paroh și ctitor Vatră Giorgică, în momentul de față se află la Mănăstirea Mușunoaiele, județul Vrancea, în baza Deciziei de canonisire emisă de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Noi, subscriși enoriași, identificați cu datele de mai sus în data de 09.05.2015 am fost înștiințați printr-o comunicare publică (afișare publică și citirea în biserică) de sancțiunile de excomunicare a credincioșilor Panaite Nela, Baneș Daniela Elena și Gavrilă Romică, precum și de oprire de la Sfânta Împărtășanie a credincioșilor Negoiță Toader, Vintilă Vasile, Vintilă Lucica, Bîra Moise, Oancea Emilia, Văsîi Gheorghe, Panaite Costică și Potlog Adrian.

            În drept, conform prevederilor art. 1 alin. 3, art. 15 alin. 1 si 2, art. 20 alin. 1, art. 21 alin. 1 și 2, art. 24 alin. 1, art. 29 alin. 1, art. 30 alin. 1 din Constituția României, ținând cont și de prevederile Legii 489 / 2006 privind libertatea religioasă a fiecăruia dintre noi, conform art. 1 alin. 1 și 2, art. 2 alin. 1 și 2, art. 5 alin. 1, precum și în conformitate cu prevederile Declarației Universale a Drepturilor Omului și având în vedere faptul că suntem de religie ortodoxă generații de-a rândul și creștini practicanți ai religiei ortodoxe, apreciem că atât prin sancțiunile aplicate de către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei conform înscrisurilor pe care vi le depunem, ni s-au adus grave prejudicii morale, de sănătate, sociale, familiale și mai ales în mod nedemn și nedrept au fost supuși unui stres imens și a probului public copii și familiile noastre fiind de asemenea alături de noi prejudiciați.

            Motivați că, așa cum am arătat mai sus, noi rămânem în integritate în interiorul ființei noastre, creștini ortodocși, vă solicităm respectuos, măsurile legale care se impun, pentru a dispune ridicarea acestor sancțiuni nedrepte și nelegale.

            În cazul în care în termenul legal nu ne veți comunica personal sub luare de dovadă scrisă punctul dumneavoastră de vedere, înțelegem să ne adresăm instanțelor competente, mass media din România și cea internațională, cât și organismelor care se ocupă de apărarea drepturilor fundamentale ale omului.”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.