Expoziția „West Meet East – A Cultural Book Exchange” la Galeriile de Artă din Focșani

0
429

Galeriile de Artă din Focșani vor găzdui o expoziție de artă contemporană „WEST MEET EAST – A Cultural Book Exchange”. Vernisajul expoziției care va avea loc miercuri, 30 martie, începând cu ora 15:00, va fi susținut de Mihaela Varga, critic și istoric de artă. Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea.

„WEST MEET EAST – A Cultural Book Exchange” este un proiect iniţiat de Joanne R. Luongo împreună cu Daniela Frumuşeanu. Prima expoziţie s-a desfășurat în 2010 la Knight Campus Art Gallery de la Universitatea Warwick din Statele Unite, cuprinzând doar cărţile-obiect ale celor două artiste. Spre sfârşitul aceluiaşi an, are loc al doilea eveniment artistic la Bucureşti, unde au participat 45 de artişti americani şi români. A treia expoziţie este organizată la Warwick în 2011 și extinde limita estică până la expozanţi din India, proiectul continuând în următorii ani cu alte patru expoziţii cu participări internaţionale, la Bucureşti, Iaşi, Focşani şi Constanţa, prin inițiativa Danielei Frumuşeanu. Acestui demers a celor două artiste li s-a alăturat Liviu Nedelcu încă de la expoziţia din 2012.

Anul acesta a avut loc a opta manifestare a proiectului la Bucureşti, urmând să fie itinerat în martie 2016 la Focşani. 48 de artişti din Statele Unite, Olanda, Germania, Italia, Polonia, România şi India își confruntă viziunile artistice în deplină libertate a exprimării vizuale şi a folosirii tehnicilor celor mai diverse, specifice genului carte-obiect. Acest proiect reunește o consistentă participare internaţională, benefică artiştilor noştri, în care creatorii vizuali explorează noi forme ale esteticului.

Expoziție este deschisă publicului în perioada 30 martie – 30 aprilie.

afis centrul cultural vrancea 731x1024 - Expoziția „West Meet East – A Cultural Book Exchange” la Galeriile de Artă din Focșani

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here