Familia Umbrărescu și-a făcut o asociere de firme și a câștigat un contract pentru 12 kilometri din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea

0
687

Asocierea SA&PE CONSTRUCT, SPEDITION UMB și TEHNOSTRADE este favorita pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, în lungime de 12,24 km, după ce a ofertat un preț de nerefuzat. De la valoarea totală estimată a contractului, în sumă de 730.509.125,51 lei fără TVA, asocierea de firme garantează că poate face lucrări de calitate pe cei 12,24 km, pentru doar 680.405.395,28 lei fără TVA. Cu acest preț „le-a luat fața” contracandidaților, grupul spaniol FCC CONSTRUCCION SA și societății turce Nurol Insaat ve Ticaret. Contractul nu a fost încă atribuit, ci abia pe 12 iunie a fost desemnat câștigătorul licitației, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. De acum se poate întâmpla orice, inclusiv – în lipsa unor contestații – ca asocierea de firme să se țină de cuvânt și să își aducă muncitorii pe teren pentru a începe lucrările.

Ofertantul desemnat caștigător este ASOCIEREA SC SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL, cu …un punctaj total de 100 puncte, din care 45 de puncte pentru componenta financiară și 55 de puncte pentru componenta tehnică. Prețul pe km de autostradă este de 55.588.676,08 lei fără TVA, reprezentând 11.495.238,86 Euro fără TVA. Durata contractului este de 156 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor, 120 de luni perioadă de garanție a lucrărilor. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Subsecțiunea 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului (km 13+260 – km 25+500), în lungime de 12,24 km.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestatților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, informa și CNAIR despre soarta contractului finanțat cu fonduri ale Uniunii Europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM.

Ce nu a informat Compania este aceea că firmele care stau în spatele asocierii sunt mult mai multe, 11 la număr. Dintre acestea, 7 sunt subcontractori, cu procente din lucrări cuprinse între 0,03% și 1,77%: Iridex-Group-Plastic, Integrated Engineering Systems, CIS GAZ, Argif Proiect, Pirotehnic OSB, Elektra Invest și inclusiv Muzeul Județean Satu Mare. Ofertanți sunt SC SA&PE Construct, Spedition UMB și Tehnostrade, iar terț DP Consult. Interesant este că cei trei ofertanți sunt societăți deținute de familia „regelui asfaltului”, Dorinel Umbrărescu. Afaceristul s-a retras câte un pic din societăți, care în acest moment sunt deținute de fii săi.

conexiuni firme umbrarescu 2 - Familia Umbrărescu și-a făcut o asociere de firme și a câștigat un contract pentru 12 kilometri din Autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj – OradeaSC SA&PE Construct este însă de la început a fiilor lui Dorinel Umbrărescu. Societatea a fost înființată în 11 iulie 2013 și „locuiește” pe Calea Mărășești 145 – Bacău, asociați fiind Petru Răzvan Umbrărescu și Alexandru Teodor Umbrărescu și are un sediu secundar, în Vrancea. Tehnostrade este înființată în 2004, are sediul principal pe Bulevardul Unirii 77 în Bacău și deține 10 sedii secundare, în Vrancea și Olt. Firma Tehnostrade a fost însă înființată de Dorinel Umbrărescu și soția sa, iar în 2011 are loc o fuziune prin absorție, în urma căreia „se cooptează în societate, ca asociat, SC Spedition UMB SRL, persoană juridică română cu sediul în municipiul Bacău, calea Mărășești nr. 145”, după cum se arată în Monitorul Oficial. SC Spedition UMB SRL se retrage la scurt timp și transmite soților Umbrărescu părțile sociale din Tehnostrade. În 2017, în societate intră Petru Răzvan Umbrărescu și Alexandru Teodor Umbrărescu: „regele asfaltului” renunță la 70% din acțiuni, astfel că soția acestuia ajunge să dețină 89% din societate, iar cei doi fii câte 5%. Dorinel Umbrărescu rămâne acționar cu doar 1%.

Cât despre Spedition UMB SRL, aceasta este cea mai veche societate înființată de Dorinel Umbrărescu, în 1997. Atât Tehnostrade cât şi Spedition UMB au aceeaşi structură a acţionariatului, formată din Mirela Umbrărescu (89% din acţiuni), Alexandru Teodor Umbrărescu (5%), Petru Răzvan Umbrărescu (5%) şi Dorinel Umbrărescu (1%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. (FOTO: conexiuni-firme1, conexiuni-firme2)

conexiuni firme umbrarescu 1 - Familia Umbrărescu și-a făcut o asociere de firme și a câștigat un contract pentru 12 kilometri din Autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj – OradeaSocietățile deținute de familia Umbrărescu au mai făcut „casă bună” și în trecut. Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL a fost desemnat câștigatorul pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 din drumul expres Craiova-Pitești, cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 lei fără TVA, precum și a Tronsonului 2 – Lotul 2, cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 lei fără TVA. Asocierea Tehnostrade – Spedition UMB SRL a fost favorită și pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Lugoj – Deva Lot 4. Aceleași două firme au făcut o asociere cu Artera Proiect SRL și au luat construcția lotului 3 al Autostrăzii de Centură București, cu preţul de 882.363.613,61 lei, fără TVA. Omul de afaceri a reușit totodată să prindă și contractul pentru lucrările la Centura Bacăului, care includ 16 kilometri din Autostrada Moldovei (A7), însă acestea sunt doar câteva exemple.

În ceea ce privește terțul din asocierea care a fost desemnată câștigătoare pentru Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea – DP Consult, aceasta este o firma înființată în noiembrie1997, din Cluj Napoca, și se ocupă cu „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”. Societatea are trei asociați.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here