Fără pensii speciale pentru primari

0
285

Plenul Camerei Deputaţilor a respins proiectul de modificare a Legii privind statutul aleşilor locali care prevede pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene, după ce Curtea Constituţională a declarat proiectul neconstituţional. Proiectul va fi trimis la Senat, spre dezbatere şi vot, acesta fiind for decizional în acest caz.

Comisiile reunite de administraţie publică şi juridică din Camera Deputaţilor a adoptat mai multe amendamente la acest proiect de lege, urmare a deciziei Curţii Constituţionale care a declarat, în 20 ianuarie, neconstituţional proiectul privind pensiile speciale ale aleşilor locali.

Astfel, unul din amendamentele adoptate prevede că indemnizaţiile vor fi suportate din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor din Capitală, a judeţelor şi municipiul Bucureşti.

Un alt amendament adoptat prevede ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene care au fost şi parlamentari trebuie să opteze pentru una din cele două pensii speciale.

Legea urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.