Fermierii cu proiecte UE începute vor primi fondurile şi pot deconta şi după 31decembrie

0
240

tractor-arat-ro

Toţi fermierii care au început proiecte pentru fonduri europene vor primi banii conform sistemului actual şi vor putea deconta sumele şi după 31 decembrie, chiar dacă cererea României de prelungire cu şase luni a PNDR 2007-2013 nu ar fi aprobată. Precizarea vine din partea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin care a adăugat ă demersului României de prelungire cu şase luni a termenului în care să poată fi decontate fondurile primite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 i s-au alăturat 16 state membre UE şi că se doreşte ca pentru acest program, cu fonduri disponibile de 9,3 miliarde euro, să existe un grad de absorbţie apropiat de 100%.

Ministrul a răspuns astfel  unor informaţii referitoare la faptul că România ar fi pierdut 400 de milioane de euro din fondurile de dezvoltare rurală.

Potrivit ministrului, gradul de absorbţie a fondurilor din acest program este de 85% şi ar urca la 90%, dacă acest demers va fi aprobat.

“Vreau să informez clar că toţi fermierii care au început proiectele sau sunt în perioada de implementare vor primi fondurile ca şi până acum. În urma demersului, chiar dacă nu vom reuşi prelungirea cu 6 luni, fermierii pot deconta cheltuieli şi după 31 decembrie, numai că, tehnic, ele vor fi decontate din programul 2014-2020. Aşadar, am putea vorbi de un grad de absorbţie de peste 90%”, a spus Constantin.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.