„Fiecare Copil în Grădiniţă”, extins la nivel naţional, până în 2020. Programul, implementat deja în Vrancea

0
353

copii gradinita - "Fiecare Copil în Grădiniţă", extins la nivel naţional, până în 2020. Programul, implementat deja în Vrancea

Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, prin care părinţii care trăiesc sub pragul sărăciei primesc un ajutor lunar pentru a-şi trimite copiii la grădiniţă, va fi extins la nivel naţional, până în 2020. Așa prevede un acord între iniţiator – Asociaţia OvidiuRo – şi ministerele Educaţiei şi Muncii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în acest moment, doar o treime dintre copiii de 3 – 5 ani în situaţii de risc din România beneficiază de educaţie timpurie, care are cea mai mare rată de succes în reducerea abandonului şcolar. Copiii care nu frecventează grădiniţa regulat şi ai căror părinţi nu le pot oferi educaţia potrivită acasă riscă să înceapă şcoala târziu şi nepregătiţi şi să nu recupereze niciodată decalajul dintre ei şi ceilalţi copii.

Pentru a contracara aceste efecte negative, Asociaţia OvidiuRo, în parteneriat cu cele două ministere, a decis să extindă programul „Fiecare Copil în Grădiniţă” la nivel naţional, urmând a realiza studii de impact cu privire la rata de succes a programului.

Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă” a fost lansat de Asociaţia OvidiuRo şi Ministerul Educaţiei în iulie 2010. De atunci 11.000 de copii din peste 43 de comunităţi rurale şi urbane mici au beneficiat de educaţie timpurie şi nutriţie mai bună prin program.

Pe lângă stimulentele sub formă de tichete sociale de 50 de lei pe lună acordate părinţilor pentru prezenţa susţinută a copiilor la grădiniţă, Asociaţia OvidiuRo alocă în cadrul programului şi 60 de lei per copil/an pentru materiale educaţionale pe care le aleg profesorii.

În 2014, programul a fost implementat în mai multe localităţi din Dolj, Dâmboviţa, Braşov, Vrancea şi Cluj. Din 2010, programul a mai fost implementat în localităţi din Alba, Mureş, Sibiu, Covasna, Bacău şi Vaslui.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here