Fiica primarului din Odobești condamnată la închisoare de Tribunalul București

3
36396

Fiica primarului din Odobești a fost condamnată de magistrații Tribunalului București la o pedeapsă de un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru conducerea mașinii sub influența drogurilor și pentru deţinerea fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. În octombrie 2018, Ramona-Mihaela Nicolaș a fost prinsă de polițiștii de la Brigada Rutieră din București conducând cu viteză peste limita legală și sub influența substanțelor interzise. Tânăra se afla la volanul autoturismului pe Splaiul Independenței din Capitală, moment în care a fost surprinsă de aparatul radar cu o viteză de 87 de km/h, într-o zonă în care limita legală este de 50 km/h. Polițiștii din Capitală au testat-o cu aparatul DrugTest care a scos la iveală faptul că aceasta consumase substanțe interzise înainte de a se urca la volanul mașinii. Oamenii legii au condus-o pe Ramona-Mihaela Nicolaș la sediul Institutului Naţional de Medicină Legală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor pe care le-a consumat. Săptămâna trecută, magistrații Tribunalului București au venit cu o primă soluție în acest caz. “În baza art. 336 alin. 2 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod proc. pen. condamnă pe inculpata NICOLAŞ Ramona la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. În baza art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpata NICOLAŞ Ramona la pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. (…) contopeşte pedepsele principale şi aplică inculpatei NICOLAŞ Ramona pedeapsa cea mai grea de 1 (unu) an închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 1 (una) lună închisoare urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 1 (unu) an şi 1 (una) lună închisoare”, se arată în soluția Tribunalului București care au dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei cu închisoarea. Instanța a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, perioadă în care tânăra trebuie să se supună unor reguli. Decizia Tribunalului București nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare. (sursa foto: Facebook)

Loading...

3 COMENTARII

  1. Daca ar fi savirsit fapta in Vrancea , iar “ cercetarile” si “ judecata” ar fi avut loc la Focsani, credeti ca deznodământul ar fi fost acelasi? Fiti bă serioși .

  2. Si acolo tot aceasi executare exista [nimic] Sa fie la un oarecare om pedeapsa este maxima .EU intreb ministru justitiei stie de acest caz ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.