Filimon – Toma: 1 – 0 în meciul excluderii consilierului local

0
292

Consilierul municipal Ionuț Filimon a câștigat un meci important în bătălia cu PNL Vrancea, care l-a exclus din partid la începutul lunii august.

Filimon a contestat excluderea sa din partid, iar Comisia de Arbitraj din PNL Vrancea i-a dat dreptate. În urma audierii părților implicate, respectiv Ionuț Filimon, pe de o parte, Cătălin Toma, liderul PNL Vrancea, pe de altă parte, precum și alți lideri ai organizației, prezenți în fața comisiei în calitate de martori, Comisia de Arbitraj a stabilit că nici unul dintre motivele care au stat la baza excluderii lui Filimon nu stau în picioare.

Astfel, membrii Comisiei au desființat pe rând, pe baza documentelor, acuzația conform căreia Filimon nu și-ar fi achitat cotizația la partid, și au stabilit că dimpotrivă, liberalul a plătit contribuția în avans. Totodată, Comisia a mai stabilit că Ionuț Filimon nu poate fi exclus pe motiv că ar fi făcut afirmații denigratoare la adresa președintelui organizației județene, Cătălin Toma.

“Din audierile martorilor nu a rezultat că Ionuț Filimon ar fi făcut afirmații denigratoare la adresa președintelui PNL Vrancea, care să aducă atingere imagini partidului. Nu s-a făcut nici o astfel de afirmație în spațiul public, pe social media sau în mass-media, ci a fost doar o discuție amicală în biroul președintelui PNL Vrancea, cum că acesta ar fi avut o relație contractuală nepotrivită cu un fost om de afaceri care a decedat.

Comisia de Arbitraj a ajuns la concluzia că este vorba despre un război personal între Ionuț Filimon și Cătălin Toma, pe motiv că primul a refuzat să-și dea demisia din Consiliul Local Focșani ca să facă loc unui supleant”, a declarat în exclusivitate pentru Jurnal de Vrancea președintele Comisiei de Arbitraj a PNL Vrancea, Vasile Novac.

În consecință, Comisia a dispus anularea hotărârii prin care Ionuț Filimon a fost exclus din PNL, respingând, totodată, o serie de excepții invocate de partea adversă acestuia.

După cum era de așteptat, decizia Comisiei de Arbitraj a nemulțumit conducerea PNL Vrancea.

“Conducerea Partidului Național Liberal filiala Vrancea a luat act de decizia Comisiei de Arbitraj din cadrul PNL Vrancea cu privire la anularea sancționării lui Ionuț Filimon și anunță faptul că va contesta hotărârea dată de CA”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Departamentul Comunicare al PNL Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.