Focar de pestă porcină africană, confirmat în comuna Dumitrești

0
97

Un nou focar de pestă porcină în Vrancea a fost confirmat de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, care a stabilit prezența virusului la 4 porci dintr-o gospodărie din comuna Dumitrești. Potrivit DSVSA Vrancea, gospodăria respectivă este situată la aproximativ 200 metri de pădure , în vecinătatea unui lac, pe traseul de circulație al porcilor mistreți.

În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgență.
Gospodăria din localitatea Dumitrești, comuna Dumitrești județul Vrancea a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie, prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare si dezinfecţie, precum și instalarea filtrelor rutiere”, se arată într-un comunicat al DSVSA Vrancea.
Ancheta epidemiologică este în desfășurare, pentru a se stabili exact dacă animalele s-au îmbolnăvit din cauza mistreților sau dacă virusul pestei porcine africane a ajuns altfel în gospodărie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.