Focarul de Hepatită A de la Slobozia Bradului, scăpat din mână de autorități în timp ce bolnavii fac prăpăd în saloanele în care sunt internați

1
387

spital boala mainilor murdareJPG - Focarul de Hepatită A de la Slobozia Bradului, scăpat din mână de autorități în timp ce bolnavii fac prăpăd în saloanele în care sunt internați

Focarul de hepatită A de la Slobozia Bradului a scăpat de sub control. Noi și noi cazuri apar fără ca autoritățile locale și din sănătate să poată stăvili valul de îmbolnăviri în rândul populației.

Dacă la mijlocul lunii august erau diagnosticate 150 de cazuri de hepatită A, acum numărul acestora aproape că s-a dublat, majoritatea bolnavilor fiind copii. În total, peste 250 de  persoane din satele Coroteni, Lieşti şi Cornetu din comuna Slobozia Bradului au ajuns la spital cu hepatită A.

“Am încercat să limităm cazurile prin vaccinarea contacţilor dar modul lor de viaţă şi nerespectarea condiţiilor ingienico-sanitare au făcut imposibilă stăpânirea focarului. În prima zi de şcoală se va face un triaj epidemiologic strict. Copiii bolnavi nu vor fi primiţi în colectivitate. Verificăm şi cum s-au pregătit şcolile pentru începutul de an şcolar, să aibă cantităţi suficiente de dezinfectanţi , calitatea apei să fie corespunzătoare”, a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea.

În acest moment, în secţia de Contagioase sunt internaţi 36 de pacienţi.

“În prezent sunt 36 de pacienţi internaţi, din care 34 de copii. Iniţial etajul II a fost desemnat pacienţilor cu hepatită A, dar spaţiul s-a extins şi la etajul III”, a menţionat dr. Diana Stoica, medic epidemiolog Spitalul Focşani.

Problema este că cei care au fost internați au devastat totul în cale, lăsând prăpăd în saloanele spitalului, spre disperarea personalului medical care spune că după ce bolnavii de hepatită vor fi externați va trebui făcută o reabilitare a locurilor distruse de aceștia.

Hepatita A se mai numește și “Boala mâinilor murdare”. Afecțiunea apare de cele mai multe ori din lipsa igienei dar şi din cauza nerespectării păstrării şi pregătirii alimentelor. Hepatita A este o boală care se manifestă prin inflamarea ficatului, iar medicii recomandă ca persoanele care prezintă febră, crampe musculare, cefalee, iar pielea capătă o culoare gălbuie să se prezinte de urgenţă la doctor pentru un consult. De altfel, specialiştii atrag atenţia că simpla spălare pe mâini ori de câte ori mâncăm este suficientă pentru a ne proteja de boală.

Costul mediu per pacient cu hepatita A este de 2.500 de lei. Spitalul Județean Focșani a cheltuit până acum 600 de mii lei cu tratarea bolnavilor ce provin din focarul de la Slobozia Bradului.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. DSP-ul ar face bine sa mearga in Liesti si Cornetu sa vada ca unele familii nu au WC si imprastie excrementele peste tot! Si sa mai vada si gunoaiele de la pod si felul cum colcaie sobolanii peste tot! Slobozia Bradului nu inseamna numai scoala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.