Focșăneni, e timpul să ne scoatem pârleala! Sărbătorile de toamnă-iarnă vor scoate din visteria locală aproape 700.000 de euro!

0
970

După doi ani în care focșănenii nu au putut umple Piața Unirii de Revelion, întrucât restricțiile din pandemie au interzis acest lucru, municipalitatea a gândit pentru sfârșitul acestui an un plan amplu pe care ar trebui să se cheltuiască 3.230.000 de lei, adică peste 650.000 de euro. Desigur, proiectul „investiției” nu a fost încă aprobat, acesta urmând să intre în dezbaterea ședinței de consiliu local, întâlnire programată pentru 29 septembrie. Suma respectivă ar urma să fie transferată de la bugetul local către visteria Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”, instituție care ar gestiona câr și cui ar trebui plătit. Trebuie să specificăm însă că cei 650.000 de euro vor asigura plata mai multor evenimente, începând cu spectacolele de teatru întrunite sub proiectul Vranthalia și terminând cu revelionul. Vorbim aici și despre Zilele Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”, Ziua Vârstnicilor, Festivalul „Florentin Delmar”, Ziua Națională, Serbările Iernii, Revelion etc. În calitate de coordonator al tuturor acestor manifestări, conducerea Teatrului Pastia dorește să organizeze și un soi de sondaj în care focșănenii să-și dea cu părerea în legătură cu ce artiști ar trebui aduși pe scenă să presteze în noaptea dintre ani. Nu-i rău, poate pe chestionar vor fi întrebați și care este pragul de suportabilitate la frig din apartamente sau dacă sunt pregătiți psihic să achite facturile de sezon. Și ca să demonstreze că lucrurile sunt serioase, municipalitatea este gata să scoată din buget 150.000 de lei (30.000 de euro) pentru achiziționarea unui pian Steinway & Sons în valoare de 150.000 de lei (30.300 de euro) adică fix suma propusă pentru revelion.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.