Focșănenii invitați la Festivalul de Plăcinte și Merinde | O tradiție ce continuă și anul acesta la Focșani

0
397

Sute de preparate exclusive de festival pot fi savurate de gurmanzi în Piața Unirii din Focșani. Timp de patru zile, Festivalul de Plăcinte și Merinde se va desfășura în orașul de pe Milcov, oferind participanților o experiență unică pentru papilele gustative. Sloganul festivalului este unul specific unui asemenea eveniment: “La plăcinte înainte!”

Festivalul aduce în orașul nostru specialități din toate colțurile țării, o diversitate de  rețete tradiționale și moderne, de prestigiu, în toate formele și pentru toate gusturile. Organizatorii au reușit să reunească producători din toate colțurile țării, reușind să își facă cunoscute plăcintele atât în fața publicului de specialitateși a pasionaților, dar și în fața celor care doresc să descopere secretele gastronomiei. Focșănenii sunt invitați să participe la acest spectacol gastronomic bogat în bucate românești, turcești, tătărești, grecești, iar în final să servească tradiționalul mic românesc.

Am stat de vorbă cu deținătorii standurilor care ne-au spus că sunt mulțumiți de amabilitatea orașului gazdă, fapt pentru care intenționează să revină și în anii următori. Caravana Dei Dolci este unul dintre standurile amplasate în centrul orașului. Cu o experință în domeniu de mai bine de 35 de ani, reprezentanții acestuia vă pun la dispoziție renumitele gogoși grecești, autentice, gătite cu produse bio, clătite uriașe, sucuri răcoritoare potrivite pentru vremea de afară, dar și porumb fiert și copt, fiecare dintre aceste produse având prețuri accesibile oricărui buzunar.

Dacă vă era dor de mirosul de cozonac proaspăt, îl puteți găsi la standul Cozonac Domenesc – Botoșani. Produsele de aici sunt realizate cu ingrediente naturale 100% și sunt atestate de către Ministerul Agriculturii. “Intenționăm să păstrăm rețetele bunicilor, iar dacă se poate să le îmbunătățim. Vizăm calitatea, nu cantitatea. De aceea și prețurile sunt pe măsură, ne-a spus unul dintre comercianți.

„De la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă “de la mama ei”, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte învârtite, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită, simple și umplute, dulci sau sărate, plăcinte grecești, plăcinte turceşti şuberec, plăcintă cu carne de vită, cu brânză și mentă, în foi fine și lipie subțire, o multitudine de gogoși, langoși și clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege. Show-uri culinare de preparat plăcinte, Record Culinar- cea mai mare plăcintă cu brânză dulce și stafide, o horă a plăcintelor, toate aceste surprize și multe altele vă așteaptă weekend-ul acesta în PIAȚA UNIRII din Focșani! Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere… din belșug și cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere, au transmis organizatorii.

Pe lângă gama largă de plăcinte, vizitatorii vor avea parte de dulcețuri, produse apicole și siropuri naturale, bere artizanală, produse tradiționale românești, brânzeturi și afumături de toate felurile și dulciuri pentru toate gusturile. De menționat este faptul că, în cadrul acestui festival, vizitatorii au intrarea gratuită.

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.