Focșani, pentru câteva ore pe harta orașelor vizate de atentate teroriste. În final, ”bomba” s-a fâsâit

0
726

Joi, pentru câteva ore, Focșaniul a fost pe harta orașelor vizate de atentate teroriste. Televiziunile de știri au titrat, prin vocea gravă a prezentatoarelor, că la Focșani a explodat un dispozitiv artizanal într-un centru comercial.

Odată cu trecerea minutelor și în lipsa unor declarații oficiale precise din partea autorităților, aceleași prezentatoare anunțau pe canalele centrale de televiziune nu doar că a explodat o ditamai bomba la Focșani, ci și că pirotehniștii mai caută una care putea exploda în orice moment. Mai mult, în timpul crizei, reprezentanți ai SRI au ieșit public și au confirmat că a fost vorba despre o explozie, ceea ce a agitat și mai tare spiritele și imaginația comentatorilor TV ori a celor care s-au grăbit să publice informația, fără o minimă verificare. Bănuielile că nu a fost nici vorbă de explozie au venit în momentul în care reprezentantul ISU Vrancea, Cristina Duță, a precizat în declarațiile oficiale că a fost vorba despre ”un incident”, evitând să spună ”o explozie”.

cinema-mall-focsaniDupă câteva ore bune de incertitudini și scenarii care mai de care mai apocaliptice, reprezentanții IPJ Vrancea au ieșit, în sfârșit, și au făcut lumină în cazul incidentului de la Focșani Mall: NU a fost nici o explozie, nu se poate vorba de un atac, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader.

mihai-pelin1Până la urmă, marea bombă a fost aceea că toată tevatura a fost provocată de un tânăr de 24 de ani, cu ceva probleme psihice, ușor agitat, care, pentru că nu a fost lăsat să intre în cinematograf, dat fiind că era închis, fără a rula vreun film. Ce s-a întâmplat de fapt: tânărul a încercat să intre în sala de cinema, moment în care a fost surprins de oamenii de pază. Dat fiind faptul că cinematograful se deschidea mai târziu, tânărul a fost rugat sa revină. Câteva minute mai târziu a mers către aceeași sală de cinema și profitând de neatenția paznicilor a intrat pe ușa din față. Nu mai puțin de 27 de minute a stat tânărul în interiorul sălii, unde a dat peste spațiile tehnice din spatele ecranului, de unde a reușit să se urce pe tavanul fals, construit din rigips și vată minerală. La un moment dat tavanul fals a cedat sub greutatea sa și s-a prăbușit în gol. Individul a fost rănit, în urma căzăturii, la mâini și la față și a fost dus la Psihiatrie, unde va rămâne pentru o vreme, până va reveni la gânduri mai curate.

carrefour

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.