Focșaniul are nevoie de Ion Ștefan! Este timpul să spargem ghinionul celor 20 de ani de administrație PSD în capitala județului Vrancea!

0
407

În urmă cu puțin timp am intrat oficial în campanie electorală și, de departe, cele mai importante bătălii se vor da pentru câștigarea președinției consiliului județean și a primăriei municipiului Focșani, aceasta din urmă reprezentând clar o miză atât pentru social-democrați cât mai ales pentru liberali, orașul de pe Milcov fiind, la urma urmei, capitala județului. Miza este mare, așteptările pe măsură, cu atât mai mult cu cât de 20 de ani urbea geme sub ocârmuirea social-democrată. Și asta nu ar fi fost de condamnat dacă în aproape un sfert de veac cei cu „vocație de constructori” ar fi lăsat ceva în urmă.

După 30 de ani de la evenimentele care aveau să schimbe (și nu prea) pentru totdeauna geografia economică și politică a României, modul de viață și cel de a percepe cu adevărat realitățile unei Europe din care nu am plecat niciodată, baricadați însă cu forța în spatele unei cortine de fier pe care nimeni nu a dorit-o niciodată, Focșaniul nu a izbutit cu adevărat să se alinieze altor orașe din țară și a rămas prizonier unui trecut departe de a fi glorios.

Iată că acum, la finele lui 2020, balanța ar putea înclina din nou în favoarea unei schimbări ce va putea oferi cetățenilor Focșaniului șansa de a trăi într-o urbe cu adevărat civilizată. Ei bine, această șansă este candidatul PNL la primăria celui mai important oraș din Vrancea. Ion Ștefan nu este candidatul perfect, nimeni nu se poate lăuda că a trecut prin viață fără cusur, însă este omul potrivit la locul potrivit. Vine din mediul de afaceri și asta ar trebui să însemne foarte mult pentru oricine are capul pe umeri. Nu depinde financiar decât de propriile resurse, de capacitatea de a-și administra compania, una dintre cele mai de succes din România, dacă ar fi să întrebați. Nu a făcut niciodată sluj unor persoane sus puse pentru simplul motiv că nu a avut nevoie de asta. Ca să răzbați într-un mediu de afaceri cum a fost și este cel din România, țara din Uniunea Europeană care a avansat cel mai puțin, în comparație chiar și cu suratele aflate în sfera de influență a fostei URSS, îți trebuie abilități speciale, o anumită structură, dacă vreți, ca om. Acest lucru nu trebuie privit cu superficialitate căci, atât timp cât Ion Ștefan a reușit într-un mediu aproape steril economic, așa cum a rămas din păcate Vrancea, sunt mari șanse ca el să poată gestiona corect un oraș cum este Focșaniul. Încă și mai important ar fi faptul că, așa cum am pomenit mai devreme, omul Ion Ștefan nu a acceptat să se încline ca trestia în fața unor interese politice meschine, a unui individ care și-a căpătat titlul medieval de „baron” pentru modul în care a acaparat întregul suflet al unui județ.

Intrat în politica mare pe ușa din față, Ion Ștefan a ajuns deputat de Vrancea din partea Partidului Național Liberal și apoi ministru al unuia dintre cele mai importante ministere: cel al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Imediat, la adresa sa au fost dezlănțuite atacuri feroce din partea partidului care nu mai vrea să plece din Vrancea, PSD. Acuzat de cele mai teribile fărădelegi pe plan local, cum ar fi cea că nu și-a plătit impozitul la casă, Ion Ștefan a reușit să-și păstreze cu onestitate echilibrul cu care-l caracterizează. Nu asta era bătălia, ci cea pentru care a depus jurământul în fața președintelui României: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Și asta a încercat să facă în ciuda opoziției absurde și deșănțate pe care întâmpinat-o. Un ministru și deputat, un extrem de eficient om de afaceri vine și candidează pentru primăria orașului Focșani, cu promisiunea că va scoate urbea din această „promiscuitate” economică în care zace de 30 de ani. În schimb primește atacuri nedemne din partea unora care spuneau, la un moment dat, că președintele țării, Klaus Iohannis, și-a acumulat averea pentru că a vândut copii în străinătate. Puneți în balanță și cântăriți amarnic întrucât Focșaniul nu mai are răbdare pentru încă 4 ani cu PSD! (Material realizat SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21200012)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.