Focșaniul rămâne în continuare fără apă caldă! Banii de la Ministerul Dezvoltării reprezintă datoriile ENET pentru lunile ianuarie și februarie

0
438

Problema furnizării apei calde către abonații ENET Focșani nu va fi rezolvată în zilele următoare, cu toate că Ministerul Dezvoltării a aprobat alocarea sumei de 2,2 milioane de lei pentru sprijinirea Focșaniului în asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. „A fost alocată suma de 42.491.065,48 lei. Fondurile sunt raportate la consumul din luna februarie 2022 și sunt destinate municipiilor Arad, Bacău, Călărași, Constanța, Giurgiu, Timișoara și Focșani”, se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării. Ca să fie clar pentru toată lumea, banii primiți astăzi de la minister nu vor deschide robinetele la apă caldă, ci vor acoperi restanțele cu agentul termic furnizat de ENET în lunile ianuarie și februarie 2022. Începând de duminică, 8 mai 2022, societatea ENET s-a văzut în imposibilitatea de a mai livra apă caldă menajeră către abonați ca urmare a datoriilor acumulate. Mai exact este vorba de o datorie de 5,5 milioane de lei, bani care nu au fost achitați către furnizorul de gaze. Săptămâna trecută, Primăria Focșani si conducerea ENET SA au solicitat, în regim de urgență, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației un sprijin financiar pentru achitarea facturilor restante. Până când societatea ENET nu va primi cei 5,5 milioane de lei solicitați, la robinetele focșănenilor nu va curge apă caldă.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.