Focuri de armă și urmăriri ca în filme la Adjud

0
341

tigari-contrabanda-rm

Apar date noi în dosarul contrabandiștilor de țigări, instrumentat de procurorii DIICOT și polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Vrancea. Patru persoane au fost reținute, după ce anchetatorii au descins în data de 27 aprilie la locuințele mai multor persoane care erau banuite că ar face contrabandă cu țigări aduse ilegal din Ucraina și Republica Moldova. În același dosar, la Adjud, polițiștii au surprins trei membri ai grupării infracționale în flagrant delict. Aceștia efectuau o tranzacție cu țigări de contrabandă în momentul în care au fost descoperiți. Contrabandiștii s-au urcat într-un autoturism și au încercat să fugă de la locul faptei, moment în care oamenii legii au tras focuri de armă după ce aceștia au fost somați să oprească autoturismul. Doi dintre cei în cauză au fost prinși, unul reușind să fugă fiind căutat în continuare de polițiști.

„În noaptea de 26 spre 27 aprilie a.c., poliţiştii au surprins în flagrant delict trei membri ai grupării infracţionale, în timp ce efectuau o tranzacție cu ţigări de contrabandă, pe raza municipiului Adjud. Întrucât cei în cauză au încercat să părăsească  zona cu un autoturism, fără a respecta semnalele legale de oprire, poliţiştii au executat, după somațiile legale de oprire, trei focuri de avertisment. Doi dintre cei în cauză au fost prinși,  față de cealaltă persoană continuându-se activitățile de urmărire.

Din cercetări au reieşit că ţigările ar fi fost preluate de cei doi membri ai grupării, în judeţul Suceava, apoi ar fi fost transportate, cu autoturismul, pe raza municipiilor Focşani şi Adjud şi predate altor persoane implicate, pentru a fi comercializat,”  se arată în comunicatul poliţiei romane.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional ar fi preluat şi vandut peste 1.200.000 de ţigarete din Ucraina. Prejudiciul cauzat este de peste 740.000 de lei. Patru dintre membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, şi au fost prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă.

„O mare parte a ţigărilor ar fi fost valorificate în pieţele din Focşani şi Adjud, o altă parte fiind valorificată în municipiul Oneşti şi în municipiul Galaţi. Astfel, grupul infracţional ar fi preluat şi valorificat peste 1.200.000 de ţigarete provenite din Ucraina. Prejudiciul cauzat este de peste 740.000 de lei. 4 dintre membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi,  magistraţilor de la Tribunalul Vrancea, cu propunere de arestare preventivă” se mai arată în comunicat.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.