Astăzi, 17 octombrie 2024, este ultima zi în care se mai pot depune dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare din data de 1 decembrie 2024. Până joi dimineață, mai multe formațiuni politice și-au depus listele cu candidații la Camera Deputaților și Senatul României.
În ultimele două zile, mai multe formațiuni politice au anunțat că au înregistrat la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 41 Vrancea documentele care cuprind listele de candidatură pentru Parlamentul României.
Prima candidatură înregistrată a fost cea a independentului Aga Vasile care va candida din Vrancea pentru un post de deputat. Luni, BECJ Vrancea a înregistrat dosarele de candidatură ale Uniunii Democrate Maghiară din România (UDMR) și pe cele ale Alianței politice România Socialistă. Două zile mai târziu, au fost depuse dosarele de candidatură propuse de Partidul Dreptate și Respect în Europa pentru Toți (DREPT), dar și cele ale Partidului Noua Românie.
Primul partid cu șanse reale de a accede în Parlamentul României și-a depus listele complete de candidați miercuri după-amiază. Partidul Național Liberal (PNL) a reușit performanța de a strânge peste 51.000 de semnături, dovadă că mulți dintre vrânceni sunt alături de echipa liberală și la alegerile parlamentare. „Plecăm în această campanie, așa cum am făcut-o întotdeauna. Venim cu o listă de oameni serioși, oameni care reprezintă Vrancea cu multă onoare și multă cinste, oameni care au lăsat în urmă realizări care pot fi văzute de oricine”, a transmis președintele PNL Vrancea Dragoș Ciobotaru, candidat la Camera Deputaților din partea PNL Vrancea.
PNL Vrancea – Camera Deputaților: Dragoș-Fănică Ciobotaru, Adrian-Vasile Crețu, Claudiu Matei, Alexandru-Ciprian Epure, Livia-Silvia Marcu, Toader Gemănaș și Nicolai Mărăscu.
PNL Vrancea – Senatul României: Raluca-Gabriela Ioan, Florin Nechifor, Liviu Bostan și Ion Epure.
Sub sigla Partidului Forța Dreptei au fost înregistrați candidați din mai multe formațiuni politice, reunite în Alianța Forțelor de Dreapta: Forța Dreptei, PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚ – Maniu Mihalache. Și asta pentru că, pragul electoral în cazul unei alianțe este mare. De aceea, candidații formațiunilor enumerate mai sus vor candida sub aceeași siglă cu speranța că vor trece de pragul electoral de 5%.
Uniunea Salvați România (USR) va merge separat în alegeri după ce la scrutinul din luna iunie a făcut parte din Alianța Dreapta Unită alături de PMP și FD. USR Vrancea deschide cele două liste cu două femei, respectiv Corina Atanașiu la Camera Deputaților și Alexandra Tătaru la Senat.
Uniunea Salvați România (USR) – Camera Deputaților: Corina Atanasiu, Tudor Alexandru Purcărea, Daniela Mariana Petcu, Nicolae Petrișor, Mariana Mioara Gîrbaciu
Uniunea Salvați România (USR) – Senatul României: Alexandra Tătaru și Ionuț Constantin Răcoșanu