Formularul 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată” a fost modificat

0
93

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea informează persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, că în Monitorul oficial nr. 464 din 04.05.2021 a fost publicat Ordinul nr. 632/2021 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată”.

Având în vederea modificările și prevederile art. 303 alin.(4) și (5) referitoare la regularizările pe care persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA trebuie să le efectueze prin decontul de taxă, a fost necesară modificarea formularului „Decont de TVA”, cu adaptarea corespunzătoare a denumirii rândului 40 și a instrucțiunilor de completare.

De menționat faptul că în „taxa de plată cumulată” se cuprind diferențele de TVA de plată stabilite de organele fiscale, nu doar de organele de inspecție fiscală, prin decizii comunicate până la data depunerii decontului, dacă aceste diferențe sunt neachitate la bugetul de stat până la data depunerii decontului. Cu titlu de exemplu, se cuprind în taxa de plată cumulată și sumele stabilite, din oficiu, de organele de administrare fiscală, ca urmare a nedepunerii declarațiilor fiscale. Precizăm că noul Decont de TVA se va utiliza începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente lunii iunie 2021. Menționăm faptul că în Anexa 2 a ordinul mai sus menționat sunt publicate Instrucţiunile pentru completarea şi depunerea formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată”.Baza legală: Ordinul președintelui ANAF nr. 632 din 19 aprilie 2021 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată” (Monitorul Oficial nr. 464 din 4 mai 2021). (Compartiment comunicare A.J.F.P. Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.