Forța Dreptei și USR, o nouă sesizare la Curtea Constituțională! Sunt vizate modificări ale legislației din domeniul urbanismului

0
143

Parlamentarii din Forța Dreptei și de cei din USR au sesizat Curtea Constituțională asupra modificărilor aduse legislației în domeniul urbanismului, lucru care ar duce la o încurajare a dezvoltării afacerilor imobiliare ilegale. „Forța Dreptei susține cauza celor care dezvoltă proiecte imobiliare în mod corect, în conformitate cu rigorile legale și cu respect față de interesele legitime ale comunității în cadrul căreia au loc astfel de proiecte. Suntem împotriva celor care realizează o concurență neloială, aplicând la limita legii artificii procedurale și dezvoltând relații oneroase cu anumite administrații locale. Reglementările impuse de noul USL ridică mari semne de întrebare cu privire la favorizarea „rechinilor imobiliari”, proiectul de lege contestat fiind adoptat pe repede înainte, fără dezbateri parlamentare semnificative”, a transmis deputatul Ion Ștefan. Concret, modificările propuse de alianța de guvernământ ar diminua termenul în care pot fi contestate în instanță documentațiile de urbanism și de amenajare a teritoriului, de la 5 ani la 1 an de zile. De asemenea, proiectul urmărește să introducă clauze de prescripție menite să restrângă în mod nejustificat dreptul organizațiilor neguvernamentale de a solicita verificarea legalității documentelor de urbanism în instanța de contencios administrativ.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.