FOST: Un polițist care colecționează crâmpeie de istorie își expune colecția la Casa Armatei

0
Daniel Ungureanu, polițist la IPJ Vrancea, este pasionat de istorie, iar de aproape 40 de ani adună crâmpeie din aceasta. Are o colecție impresionantă de monede cu valoare numismatică, fotografii, documente oficiale îngălbenite de vreme, cărți poștale, ziare, decorații și multe altele.

crampeie din istorie1 - FOST: Un polițist care colecționează crâmpeie de istorie își expune colecția la Casa ArmateiPasiunea lui a început în copilărie, după cum le-a mărturisit colegilor săi de la biroul de presă al IPJ Vrancea, care au scris despre el: ”Cred că aveam vreo șapte-opt ani când am găsit prima mea monedă. Mă jucam în țărână, cu alți copii, când am scos din pământ un bănuț vechi, mâncat de vreme. Mi s-a părut interesant și l-am dus tatălui meu, care l-a curățat și l-a păstrat pentru mine. Moneda aceea de 2 lei de la 1873, cu chipul regelui Carol I gravat pe ea, este temelia colecției mele…Acela a fost, fără să realizez, momentul în care am pornit pe acest drum”, a spus Daniel Ungureanu.

crampeie din istorie9 - FOST: Un polițist care colecționează crâmpeie de istorie își expune colecția la Casa ArmateiPrintre activitățile dedicate Zilei forțelor terestre, până pe data de 19 aprilie este deschisă la Cercul Militar Focșani are loc o expoziție de carte, ce are ca temă ”Forțele terestre de-a lungul timpului”, o expozitie de icoane, dar și expoziția de cărți poștale, fotografii, documente și decorații care îi aparțin polițistului, și care se intitulează ”Mărturii ale Primului Război Mondial”. La deschiderea evenimentului, circa 100 de elevi, cadre militare sau didactice au admirat colecția sa, în cadrul activităților din ”Săptămâna Altfel”. Printre piesele sale ”de suflet” se află o scrisoare de mulțumire pentru un erou căzut la datorie, semnată de generalul Averescu, alături de fotografii realizate pe raza județului Vrancea de către ostașii germani, în perioada primului război mondial.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here