Fostă asistentă medicală din Focșani condamnată la ani grei de închisoare pentru trafic de influență și înșelăciune

0
14844
O fostă asistentă medicală în Focșani a fost condamnată definitiv într-un dosar în care a fost judecată pentru trei infracțiuni de trafic de influență și alte 11 înșelăciuni.

În vârstă de 47 de ani, femeia, fostă asistentă la Căminul de Vârstnici din Focșani a fost arestată în anul 2017 după ce existau probe clare că în perioada 2013-2017 aceasta ar fi pretins și primit peste 9.000 de euro și aproape 12.000 de lei de la 13 persoane cărora le-a promis că-și va exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani, din Primăria Focșani, de la Serviciul de Permise si Inmatriculari, dar și din Comisia de expertiza asupra capacității de muncă. Practic, asistenta se putea ocupa de tot: promitea intervenții chirurgicale, angajarea pe posturi vacante, reprogramarea într-un termen mai scurt la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, admiterea unei contestații asupra deciziei de încadrare în grad de invaliditate, dar și urgentarea obținerii de locuințe din fondul locativ de stat. Magistrații Curții de Apel Galați au condamnat-o pe focșăneanca D.G. la 5 ani si 4 luni de închisoare cu executare pentru 3 infracțiuni de trafic de influență și alte 11 de înșelăciune. Sentința definitivă a fost emisă în săptămâna trecută.

Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Desfiinţează în întregime sentinţa penală a Tribunalului Vrancea, şi în rejudecare: (…) dispune încetarea procesului penal faţă de inculpata D. G. pentru înșelăciune în formă continuată (11 acte materiale, comise în perioada sfârșitul anului 2013 – februarie 2017), ca urmare a împăcării persoanelor vătămate cu inculpata. Condamnă pe inculpata D. G. la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare pentru trafic de influență în formă continuată (3 acte materiale, fapte comise în perioada septembrie 2016 – februarie 2017). (…) Pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare se adaugă la pedeapsa de 3 ani închisoare mai sus arătată, în total inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 5 ani și 4 luni închisoare. Deduce din pedeapsa de 5 ani și 4 luni închisoare durata reținerii şi arestării preventive cu începere de la data de 24.08.2011 până la data 19.12.2011 (conform sentinței penale a Tribunalului Vrancea) și durata reținerii și arestului la domiciliu din prezenta cauză, de la 02.03.2017 până la 31.05.2017. … confiscă de la inculpata D. G. echivalentul în bani al sumelor ce au făcut obiectul infracțiunii de trafic de influență, respectiv sumele de 1.600 lei, respectiv 600 euro și 200 euro (ambele în echivalentul în lei, la cursul oficial al BNR de la data executării măsurii). … obligă pe inculpata D. G. la plata sumei de 5.000 lei și pe fiecare dintre persoanele vătămate G. A.-C., S. G., Ț. L., A. M., T. R., B. G., B. M. I., I. S., G. G. și B. A. M. la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, la judecata în fond a cauzei”, se arată în hotărârea Curții de Apel Galați.

Conform datelor din dosar, cel putin trei persoane i-ar fi dat asistentei suma de 2.000 de euro de fiecare. În schimbul banilor, asistenta le promitea că banii vor ajunge la șefii Caminului unde lucra sau la functionari ai Primariei care ar fi putut sa-i ajute la angajare. Pentru a ascunde proveniența banilor, femeia a încheiat mai multe contracte de împrumut la birouri notariale din Focșani. Inițial, magistrații Tribunalul Vrancea au achitat-o pe asistentă după ce judecătorii i-au schimbat încadrarea juridică. Parchetul a facut apel, iar judecătorii de la Curtea de Apel Galați au considerat că faptele ei sunt grave. Interesant este că femeia nu se afla la prima infracțiune de aces gen. În 2011, pe când lucra ca asistentă la secția de Pediatrie a Spitalului Județean “Sf. Pantelimon” Focșani, focșăneanca a păcălit alte 26 de persoane cărora le-a promis dosare de pensionare anticipată sau încadrarea într-un grad de handicap. Fiecare persoană care apela la “serviciile” ei trebuia să scoată din buzunar sume cuprinse între 200 și 800 de euro, prejudiciul ridicându-se la peste 60.000 de lei. La acea vreme, denunțul făcut de una dintre victime care a plătit 2.500 de lei pentru a obține încadrarea într-un grad de handicap a adus-o pe asistentă în fața judecătorilor care au decis să o condamne la 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.