Fosta directoare de la DUSPI Serv, Ana Maria Tacu a fost plasată sub control judiciar

0
590

Ana Maria Tacu, fosta directoare a societăţii de curățenie a orașului Panciu, DUSPI Serv, a fost plasată sub control judiciar.  Ana Maria Tacu a fost reținută luni, pentru 24 de ore, în dosarul în care primarul din Panciu, Iulian Nica este acuzat, printre altele, de abuz în serviciu, delapidare și fals în înscrisuri. Ordonața de reținere în cazul fostei directoare a aexpirat marți seara. Anchetatorii au dispus, în cazul acesteia, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Miercurea trecută, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu au efectuat percheziții la domiciliul edilului din Panciu. Joi, la sediul Parchetului din Panciu au fost audiați șeful Serviciului Urbanism din cadrul primăriei și finul primarului din Panciu, Ionuț Bută, inginerul șef al DUSPI, șeful de echipă, șoferul de pe mașina de salubritate și doi fochiști. Miercuri seara a fost audiat și secretarul primăriei, Eugen Buleandră, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Orășenesc Panciu. Totul ar fi pornit de la o angajată a firmei de salubritate care a făcut o plângere. Conform procurorilor, prin intermediul societății DUSPI Serv, primarul Nica ar fi făcut o serie de ilegalități, care au condus la un prejudiciu estimat de peste 370.000 de euro.

Edilul din Panciu ar fi pus la dispoziția unei firme din zonă un concasor și un excavator, care se aflau în administrarea Primăriei. În primul an, DUSPI Serv ar fi încasat sume modice pentru chiria utilajelor, ulterior acestea fiind aproape abandonate către firma în cauză, care s-ar fi folosit de ele fără niciun avantaj pentru primărie. Prin aceeași societate s-ar fi făcut și decontări fictive de carburant pentru un tractor și trei autoturisme, care erau nefuncționale de ani buni. Surse din interiorul anchetei ar fi dezvăluit că fosta directoare Ana Maria Tacu ar fi recunoscut faptele. Primarul din Panciu, Iulian Nica a contestat măsura arestului preventiv, urmând ca la finele acestei săptămâni se va ști dacă acesta va fi cercetat în stare de libertate. (sursa foto: Facebook)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.