Fostul membru al CSM Toni Neacsu, condamnat definitiv la un an de inchisoare cu suspendare

0
311

toni-neacsu

Toni Neacşu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care era acuzat că în perioada în care a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii a încasat nejustificat salariu şi diurnă în valoare de aproape 67.000 de lei. Magistrații au decis ca Neacșu să fie condamnat la închisoare cu suspendare, însă are un termen de încercare de trei ani.

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii și  judecător la Tribunalul Vrancea a fost acuzat și judecat că a încasat nejustificat de la CSM salariu şi diurnă în valoare de aproape 67.000 de lei, pentru 48 de zile în care a lipsit nemotivat de la serviciu.

Ulterior, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Toni Neacşu pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Neacşu a fost suspendat din CSM, iar ulterior, în 10 decembrie 2013, Consiliul a luat act de cererea sa de demisie din magistratură.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.