Fostul membru al CSM Toni Neacsu, condamnat definitiv la un an de inchisoare cu suspendare

0
296

toni neacsu - Fostul membru al CSM Toni Neacsu, condamnat definitiv la un an de inchisoare cu suspendare

Toni Neacşu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care era acuzat că în perioada în care a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii a încasat nejustificat salariu şi diurnă în valoare de aproape 67.000 de lei. Magistrații au decis ca Neacșu să fie condamnat la închisoare cu suspendare, însă are un termen de încercare de trei ani.

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii și  judecător la Tribunalul Vrancea a fost acuzat și judecat că a încasat nejustificat de la CSM salariu şi diurnă în valoare de aproape 67.000 de lei, pentru 48 de zile în care a lipsit nemotivat de la serviciu.

Ulterior, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Toni Neacşu pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Neacşu a fost suspendat din CSM, iar ulterior, în 10 decembrie 2013, Consiliul a luat act de cererea sa de demisie din magistratură.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here