Fostul ministru al Economiei: „Statul face mai mult profit dintr-un litru de benzină decât benzinăria de la care îl cumpărăm”

0
1015

Claudiu Năsui, fost ministru al Economie, este de părere că prețul carburantului va continua să înregistreze creșteri și transmite actualei guvernări ce soluție ar putea fi adoptată în așa fel încât prețul litrului de carburant la pompă să scadă cu un leu. În opinia lui Claudiu Năsui, soluția ar fi aceea de reducere a TVA-ului la carburant de la 19% la 5%, fapt care ar duce la o reducere a prețului la pompă cu un leu/litru. „Statul face mai mult profit dintr-un litru de benzină decât benzinăria de la care îl cumpărăm. Din aproximativ 7.5 lei litru, peste 3 lei sunt luați de stat sub direct din preț prin acciză și TVA. Din ce rămâne, benzinăria trebuie să plătească carburantul, logistica, cheltuielile de funcționare și salarii (jumătate din salarii îl ia tot statul prin taxele pe muncă) și dacă îi rămâne ceva, mai plătește și impozit pe profit. Cuțitul a ajuns la os pentru mulți români. România nu e doar București, unde sunt venituri mai mari. În restul României este jale. Mai trist este că prețul carburantului va mai tot crește. Și va crește foarte mult. Întrebarea se pune din nou: ‚Cine strânge cureaua?’ fie românii, fie politicienii. Singurul mod în care putem scădea prețurile rapid pentru români este prin reducerea TVA-ului de la 19% la 5%. De ce 5%? Pentru că mai jos nu ne lasă UE, dar tot e bine și cu 5%. Ar fi o scădere cu aproape un leu a prețului. Noi am depus deja proiectul de reducere al TVA-ului la benzină, motorină și GPL. Este pe circuit. Fix în aceeași zi, domnul Ciolacu (PSD) a zis că el vrea să înjumătățească acciza. Foarte bine, i-am zis. Îl susținem. Am zis că îi votăm proiectul. Dar n-a mai venit cu el. Încă o minciună la activ. Polonia a redus TVA-ul la carburanți la 8% tocmai pentru a ajuta polonezii să facă față crizei. Statul român de ce nu are face la fel? Haideți să cerem toți reducerea TVA-ului la carburanți”, a scris pe Facebook, fostul ministrul al Economiei, Claudiu Năsui.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.