Fostul primar Nica, actual candidat independent, scapă de câteva restricții din dosarul penal. Poate vizita România

0
2339

Trimis în judecată luna trecută pentru abuz în serviciu, fostul primar al orașului Panciu s-a arătat destul de nemulțumit că procurorii i-au impus în continuare restricții, așa că a contestat măsurile preventive legate de controlul judiciar. Iulian Nica a obținut azi încă o mică victorie, așa cum a scăpat de arestul preventiv și de arestul la domiciliu în lunile care au trecut, convingând judecătorii că e băiat bun, în ciuda acuzațiilor legate de modul în care a condus Primăria Panciu. Nu e chiar liber Nica, ci încă are câteva obligații de respectat, însă nu îi mai este interzis să părăsească județul. „Admite contestaţia formulată de inculpatul Nica Iulian, împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Panciu. Desființează în parte încheierea judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Panciu și în rejudecare, modifică în parte obligațiile stabilite în conținutul măsurii controlului judiciar, după cum urmează: să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară ori a instanței de judecată, după caz; să nu se apropie și să nu comunice în mod direct sau indirect, pe nicio cale cu inculpatul Holbea Dănuț, persoana vătămată M. G., și martorii. Menține celelalte dispoziții ale încheierii contestate”, se arată în încheierea pronunțată de Tribunalul Vrancea.

Inițial, Judecătoria Panciu a considerat că ar fi mai sigur ca Nica să fie obligat „să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Poliţia Panciu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească teritoriul judeţului Vrancea decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, şi să nu se deplaseze la sediul UAT Panciu şi sediul SC DUSPI SERV SRL; să nu se apropie şi să nu comunice în mod direct sau indirect, pe nicio cale cu persoanele care au calitatea de inculpaţi în prezenta cauză respectiv, Bostan Daniela Carleta, Isac Ion, Ursu Viorel Emanuel, Holbea Dănuţ, precum şi faţă de suspecţii: Tacu Ana Maria, cu Bută Ionuț şi Manea Mihaela; să nu comunice în mod direct sau indirect, pe nicio cale cu persoanele care au calitatea de martori, precum şi cu alte persoane care sunt angajaţi ai UAT Panciu şi SC DUSPI SERV SRL”.
Chiar și cu acest dosar penal destul de serios în spate și cu faptul că PSD i-a retras sprijinul politic, Nica se consideră în continuare o variantă demnă de luat în seamă la alegerile din 27 septembrie din Panciu, unde și-a depus candidatura ca independent.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.