FOTO: 124 de șoferi au fost lăsați fără permis în urma acțiuni a Serviciului Rutier Vrancea | Cele mai multe permise reținute pentru viteză

0
4527

O acțiune a Serviciului Rutier Vrancea a făcut ravagii în rândul șoferilor. Nu mai puțin de 124 de permise de conducere au fost reținute de oamenii legii într-o singură săptămână. Polițiștii au participat la o acțiune pentru combaterea principalelor cauze care duc la accidente grave, acțiune care s-a derulat săptămâna trecută pe drumurile din județul Vrancea. În principal, polițiștii vrânceni au acționat pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor, a abaterilor săvârșite de către aceștia, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive. Chiar dacă datele statistice indică o scădere a numărului de accidente grave produse pe șoselele din județ, de la începutul anului înregistrându-se 45 de accidente grave (64 accidente grave în 2020), 24 de persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 27 au fost rănite grav. Principalele cauze care au dus la producerea de accidente grave au fost viteza, indisciplina pietonilor, neacordarea priorității de trecere pietonilor. În cadrul acțiunii de săptămâna trecută, polițiștii au reținut 124 de permise de conducere și au aplicat 1.317 sacțiuni contravențional. „Polițiștii au constatat 18 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 1.317 sancțiuni contravenționale la legislația rutieră (176 au fost pentru depășirea vitezei regulamentare, 177 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 108 bicicliștilor, 11 pentru depășire neregulamentară, 40 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, celelalte fiind aplicate pentru alte abateri). Au fost reținute 124 de permise de conducere (dintre care 55 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h) și retrase 50 de certificate de înmatriculare”, a transmis Biroul de Presă din cadrul IPJ Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.