FOTO! 9 noiembrie, ora 00.00: au intrat în vigoare noile măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului. „Polițiștii vrânceni vor fi în continuare la datorie”

0
522

Noile măsuri instituite pentru limitarea răspândirii coronavirusului au intrat în vigoare de azi noapte, iar polițiștii vrânceni alături de jandarmi au luat la pas orașul pentru a-i informa pe „insomniaci” că regulile s-au înăsprit. Nu au fost aplicate amenzi, oamenii legii desfășurând această primă acțiune cu scop preventiv-informativ, dat fiind că abia au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020. Cei care au fost opriți de forțele de ordine au aflat că, de acum înainte, pe tot teritoriul țării au fost instituite modificări și completări:
1. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;
2. Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri in spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;
3. În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, cu unele excepții expres menționate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasărilor, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
4. Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Comportamentul responsabil este singurul în măsură să contribuie în mod eficient la prevenirea răspândirii afecțiunii care a adăugat provocări fără precedent vremurilor pe care le trăim.
Rolul polițiștilor nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale ci acela de a-i face pe oameni să înțeleagă necesitatea respectării acestor norme.
Așadar, polițiștii vrânceni vor fi în continuare la datorie, iar dacă se vor constatata nereguli, vor fi aplicate și sancțiuni contravenționale.
Totuși, ne dorim ca un număr cât mai mare de oameni să înțeleagă importanța respectării recomandărilor cu caracter medical, dar și utilitatea respectării normelor legale, pentru sine, precum și conștientizarea efortului comun ce trebuie ASUMAT și, în același timp, RESPECTAT de către întreaga comunitate”, au transmis polițiștii vrânceni.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.