Îndrăznește să fii informat!

sâmbătă, 2 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateFOTO! Acțiuni ale polițiștilor vrânceni pentru combaterea delincvenței juvenile și a victimizării...

  FOTO! Acțiuni ale polițiștilor vrânceni pentru combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor

  Luni, 23 octombrie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, Serviciului Rutier și ai Secției 5 Poliție Rurală Cotești au acționat pe linia prevenirii și combaterii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, acțiunea fiind derulată în cadrul evenimentelor cuprinse în programul „Școala Altfel”, în mijlocul elevilor Școlii Gimnaziale ”Prof. Mihai Sîmbotin” din localitatea Cârligele

  De asemenea, marți, 24 octombrie, cu suportul Serviciului Criminalistic, elevilor Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare din Focșani  le-au fost prezentate demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor urmate de joaca cu partenerul de nădejde, câinele-polițist TEM. În cadrul atelierului de educație rutieră, au fost dezbătute împreună cu elevii subiecte precum traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta, dar și semnificația indicatoarelor rutiere. Aproximativ 400 de elevi au dezbătut împreună cu polițiștii, problema violenței în școală, rolul educației, a respectului și a regulilor în sociatate.

  Elevi au fost informați și învățați că alegerile făcute zi de zi îi îndreaptă către succes sau eșec, iar violența, lipsa de respect și implicare sunt sinonime cu suferința. Tot ieri, elevii Școlii Gimnaziale Jariștea au fost informați despre consecințele săvârșirii de fapte contravenționale sau infracționale, care sunt efectele violenței și a bullyingului, precum și care sunt rezultatele unor decizii greșite, care încalcă normele, moralitatea și prevederile legale. În cadrul activităților, elevilor le-au fost expuse filmulețe educative pentru a conștientiza riscurile asociate traficului și consumului de droguri, fiindu-le prezentate autospecialele și mijloacele din dotare. Activitățile de acest gen vor continua pe întreaga perioadă a anului școlar, pentru a transmite faptul că, polițiști, părinți, cetățeni mari și mici, cu toții suntem preocupați și ne pasă de siguranța celor din jur. (comunicat de presă IPJ Vrancea)

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  FOTO! 60 de șahiști au sărbătorit Ziua Națională a României la un concurs de șah rapid

  Ziua Națională a României a fost sărbătorită de micii șahiști focșăneni printr-un concurs de...

  VIDEO! 50 de polițiști din cadrul IPJ Vrancea înaintați în grad de Ziua Națională a României

  SĂ FIM MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI! 1 DECEMBRIE - Ziua Națională, o sărbătoare a tuturor...

  ULTIMA ORĂ! Impact frontal între două autoturisme la ieșirea din Bolotești! Două persoane au fost rănite

  Impact frontal între două autoturisme pe drumul național 2D, la ieșirea din Bolotești către...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Viscolul închide primul tronson de drum național în Vrancea!

  „S-a închis circulația rutieră pe DN 23B Măicănești-Ciorăști, județul Vrancea. Viscolul puternic și cantitatea...