FOTO! AMENZI de peste 20.000 de lei aplicate celor care nu au respectat măsurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2

0
353

În acest sfârşit de săptămână, aproximativ 200 de poliţişti au fost la datorie, în medie, zilnic, alături de jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.

Polițiștii vrânceni au desfășurat 31 de acţiuni punctuale, dintre care 25 au fost organizate independent de către poliţişti, două organizate împreună cu I.J.J. Vrancea şi patru cu alte structuri. Aproape 5.500 de persoane, precum și 346 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

De asemenea, în ultimele 72 de ore, au fost verificate 324 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au informat reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii vrânceni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 225 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.500 de lei, după cum urmează:

– 186 de sancțiuni, în valoare de 9.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

– 36 sancțiuni, în valoare de 6.000 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

– 2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii carantinei/izolării.

– 1 sancțiune aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor polițiștilor vrânceni în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății oamenilor. Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri. (IPJ Vrancea)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.