FOTO: Amplu miting SANITAS în Capitală! Printre protestatari, 300 de asistenţi medicali din Vrancea

0
85
Circa 300 de sindicalişti Sanitas din Vrancea, atât cadre medicale cât şi personal auxiliar din unităţile sanitare din judeţ, au participat, joi, la un amplu miting de protest în Bucureşti.

La mitingul din Capitală s-au mobilizat, în faţa Guvernului, circa 8000 de sindicalişti Sanitas din toată ţara. Personalul medical a protestat în semn de nemulţumire faţă de forma actuală a Legii privind salarizarea în sistemul bugetar, care creaază, în opinia lor, inechități și discriminări în sistemul de salarizare din sănătate și asistență socială. Sanitas cere, printre altele, eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar şi de asistenţă socială; aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru TOŢI angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, începând cu 1 martie 2018; renunţarea la creşterea normei de bază (gărzi suplimentare obligatorii) pentru medici; renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, care ar anula creşterea salarială de 25% prevăzută de lege; acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă întregului personal din sănătate şi asistenţă socială, inclusiv personalului TESA; acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018; negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate.

miting sanitas1 - FOTO: Amplu miting SANITAS în Capitală! Printre protestatari, 300 de asistenţi medicali din Vranceamiting sanitas2 - FOTO: Amplu miting SANITAS în Capitală! Printre protestatari, 300 de asistenţi medicali din Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here