FOTO: Aparatură nouă la Spitalul Militar Focșani, pentru Laboratorul de radiologie și imagistică medicală

0
491

Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani a fost dotat cu un aparat RMN de ultimă generație, cu ajutorul căruia vor fi efectuate investigații medicale complexe în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică. RMN-ul deja a fost instalat, iar cu ajutorul acestuia, specialiștii din cadrul unității spitalicești vor efectua investigații la craniu, coloană vertebrală, abdomen, pelvis, gât, angio R.M. craniu sau angio R.M. gât. „În dotarea Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu Focșani” a intrat un aparat ultra-performant de rezonanță magnetică SIEMENS MAGNETON AERA 1,5T an 2020, ce va fi deservit de personalul medical specializat din Laboratorul de radiologie și imagistică medicală. Acest aparat RMN aduce un plus performanței investigațiilor prin rezoluție înaltă și calitatea superioară a imaginilor, prin scurtarea timpului pe segment la 10 minute și reducerea zgomotului în timpul investigației de până la 95%. Se vor efectua investigații la craniu, coloană vertebrală pe segmente, osteo-articular și părți moi, abdomen, pelvis, gât, angio R.M. craniu, angio R.M. gât.
Spitalul este casă pentru cel care are nevoie să-i fie salvată viața dar și pentru salvatorul în halat alb. Accesul pacientului la aparatură medicală de ultimă generație este una din principalele priorități pentru noi”, se arată într-un comunicat al Spitalului Militar.

Text și foto: Plt.maj. Galiță Adrian

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.