FOTO: Autovehiculele de transport public și de marfă verificate de polițiști în cadrul acțiunii “Truck and Bus”

0
112

Șoselele din Vrancea sunt împânzite, în aceste zile, de polițiști rutieri care acționează pentru verificarea, în special, a mijloacelor de transport persoane și marfă. Acțiunea denumită generic “Truck and Bus” a debutat luni și se va încheia în data de 18 octombrie. În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 30 de autovehicule au fost controlate de polițiștii rutieri. Dintre acestea, 14 au fost mijloace de transport în comun și 16 de transport marfă. Sancțiunile nu au întârziat să apară. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 3.900 de lei.

“În cadrul acestei acțiuni sunt verificate zilnic, în special, autovehiculele de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acțiunea are drept scop prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea. Șoferii sunt verificați dacă rerspectă viteza legală, dacă folosesc centura de siguranță, dacă le funcționează aparatul tahograf, sau dacă sunt respectate perioadele de conducere ori de odihnă.

“Controalele pe linia transportului de marfă vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. De asemenea, se verifică și respectarea obligativității măsurilor de protecție sanitară prin purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În scopul prevenirii eventualelor ambuteiaje şi a desfăşurării circulaţiei rutiere în regim de siguranţă şi fluenţă, se recomandă participanţilor la trafic  să dea dovadă de un comportament adecvat”, au mai transmis polițiștii vrânceni. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Oamenii legii au dat și două exemple elocvente. Marți seara, un prahoveran de 31 de ani a călcat cu mult peste limita admisă pedala de accelerație. Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare, prin localitatea Pufești, moment în care a fost surprins de aparatul radar cu viteza de 92 km/h, într-o zonă în care limita de viteză este de 60 km/h. Șoferul teribilist a fost sancționat cu amendă de 870 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minim în 15 zile lucrătoare, fiindu-i totodată aplicate 6 puncte de penalizare. Tot în seara zilei de marți, un băcăuan a căzut în patima vitezei. Aflat la volanul unui autobuz, în timp ce se deplasa pe drumul european 85, prin localitatea Pufești a fost înregistrat cu aparatul radar în momentul în care acul kilometrajului indica 95 km/h. Și în cazul acestuia, polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă de 870 de lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here