Foto: Bunicii din Fitionești au petrecut la iarbă verde

0
520

Vremea bună din primele zile ale lunii mai a fost un moment propice pentru ca bunicii cazați în Centrul pentru Vârstnici Fitionești să iasă la iarbă verde și să socializeze în aer liber, cu respectarea măsurilor de siguranță impuse de starea de urgență.

Potrivit primarului Iordache Cazacu, Centrul a fost „sigilat” încă de la sfârșitul lunii februarie: nimeni din afară nu mai are voie să intre, iar în prezent personalul lucrează în ture de 14 zile, impuse prin ordonanțele militare. „Azi avem 25 de beneficiari în Centru, dintr-un total de 26 de locuri. Mai avem cereri, dar în această perioadă nu le putem da curs. Este interzis cu desăvârșire accesul, dacă ar apărea un caz ar fi o catastrofă. Nici eu nu am mai intrat în Centru de când cu pandemia”, ne-a declarat primarul.

Cu atâtea restricții, beneficiarii din Centru au totuși nevoie de momente de normalitate. Și pentru că în luna mai se încing grătarele, la Centrul din Fitionești s-a păstrat tradiția. „Voia bună (în condiții de siguranță, desigur) este esențială mai ales pentru vârstnicii izolați preventiv care nu și-au mai îmbrățișat copiii sau nepoții de prea multe săptămâni… Lipsa socializării poate avea ca efect regresia elementelor rudimentare ale comportamentului uman, elementele compensatorii ale proceselor cognitive fiind încetinite pentru totdeauna”, explică cei de la Centrul pentru Vârstnici Fitionești.

 

 

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.