FOTO: Campania”Viaţa fără droguri”, la final. Cum au petrecut câștigătorii într-o frumoasă zi de toamnă

0
229
Centrul de Echitație Caballus de la Năruja a fost animat sâmbătă, 20 octombrie, de elevi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluziva “Elena Doamna” Focsani și profesorii lor îndrumători, care și-au primit astfel premiul în urma participării la campania “Viaţă fără droguri”, inițiată de Alina Gheorghiu, redactorul şef al publicaţiei Activ Press.

Timp de câteva ore, cei opt elevi care au făcut parte din echipa câștigătoare, s-au bucurat de ospitalitatea gazdelor, care le-au oferit un bogat program de relaxare, constând în plimbări cu caii Cabanei Fulga din Năruja, excursie la Muzeul Țărănesc din preajma Nărujei, vizită la grota de sare și distracție în împrejurimi.

campanie viata fara droguri 2 - FOTO: Campania"Viaţa fără droguri”, la final. Cum au petrecut câștigătorii într-o frumoasă zi de toamnăElevii au avut parte și de o surpriză, fiind vizitați de un grup de cicliști condus de Remus Nica, seful Inspectoratului de Poliție Vrancea. Ei le-au împrumutat bicicletele profesionale să le testeze pe drumuri de munte. Numele copiilor câștigători sunt Varvara Elvis, Iga Paula, Crețu Sorina, Mizileanu Vivi, Olaru Vanesa, Mihai Diana, Cristea Corina, Bahnea Ovidiu, Mosoiu Daniel, Jîghir Victor, Avădanii Costel. Alături de copii s-au aflat profesorii lor coordonatori, Ioana Cherciu, director la Centrul Școlar pentru Educație Incluziva “Elena Doamna” Focsani, Petronela Bernovici, director adjunct, Nela Gheorghiță, Corina Apostu și Lonia Popescu. Nu au lipsit nici colaboratorii din cadrul campaniei, psihologul Cătălina Maria Dascălu și comisarul de poliției Monica Manolache.

Campania “Viață fără droguri” a demarat la sfârșitul anului trecut și timp de mai multe luni au fost organizate în unitățile liceale din Focșani activităţi de informare şi conştientizare, în scopul prevenirii consumului de droguri şi a altor substanţe psihotrope.

campanie viata fara droguri 3 - FOTO: Campania"Viaţa fără droguri”, la final. Cum au petrecut câștigătorii într-o frumoasă zi de toamnăAdolescenţii au aflat de la specialişti informații despre efectele negative ale consumului de droguri dar şi despre comportamentele deviante şi care sunt soluţiile în situaţii riscante.
Campania a fost susţinută de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, Serviciul de Combatere al Criminalităţii Organizate Vrancea, dar şi de psihologul Cătălina Maria Dascălu.

“Acest proiect s-a dorit a fi o intervenţie timpurie şi necesară asupra tendinţelor tinerii generaţii de a face abuz de substanţe psihoactive. Toţi trebuie să conştientizăm pericolul pe care îl reprezintă drogurile pentru societate. Trebuie să avem tăria să spunem nu atunci când ni se oferă spre consum droguri şi să avem responsabilităţi faţă de semenii noştri, care au devenit consumatori şi pe care trebuie să-i ajutăm să revină la o viaţă normală. Consumul de droguri reprezintă o problemă de mare importanţă şi complexitate pentru noi toţi. Este o provocare pentru tineri, o problemă serioasă pentru părinţi şi pedagogi dar şi un semnal de alarmă pentru societate. Toţi trebuie să ne unim eforturile pentru a preveni, combate şi reduce criminalitatea legată de droguri”, potrivit Alinei Gheorghiu, iniţiatoarea proiectului.

Alina Gheorghiu a oferit peste 200 de premii elevilor din clasele IX-XII care au participat la proiect, câştigătorii fiind recompensaţi cu premii constând în mingi, tricouri, eşarfe, fulare, bilete la cinema, vouchere la un centru de înfrumusețare, gadgeturi, două biciclete şi un Hoverboard.
Sponsorii campaniei au fost Altdorf Tehnik, Zanfir, Carrefour, Laguna Resort, Contliv, Hyperclinica Dent Excel, Magazin Diana, Clic, Allure, Casa Vrânceană, Anne Shoes, Pensiunea Sara, Umo Serv, Helios, Tricotton, Decathlon, Hapyy Cinema, Autovip, La Local De Proliv, Cramele 1938.

campanie viata fara droguri 4 - FOTO: Campania"Viaţa fără droguri”, la final. Cum au petrecut câștigătorii într-o frumoasă zi de toamnă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here