FOTO: Campioana olimpică Andreea Răducan caută la Focșani viitoare campioane la gimnastică

0
131
Președintele Federației Române de Gimnastică, campioana olimpică Andreea Răducan, a fost azi la Focșani și a avut o întâlnire cu conducerea administrației publice locale. Scopul vizitei Andreei Răducan a fost clar: vrea să organizeze la Focșani un eveniment sportiv în cadrul programului “HAI CU NOI ÎN ȚARA CAMPIONILOR”.

La discuții au participat și reprezentanți ai Consiliului Județean Vrancea, Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, CSM 2007 și Clubul Sportiv Școlar Focșani. Acest program național de selecție a micilor talente în gimnastică s-a desfășurat în 2018 la Ploiești, Buzău și Arad, iar prima etapă din acest an va avea loc la Focșani pe data de 1 iunie.

„Obiectivul întregului program, inclusiv a selecției de la Focșani, este asigurarea continuării practicării gimnasticii, prin atragerea către acest sport a unui număr cât mai mare de copii, în scopul formării și perfecționării unor generații valoroase de gimnaste și gimnaști începând cu ciclul olimpic 2024. Practic se dorește astfel să se pună bazele obținerii de noi rezultate pe plan mondial de către gimnastica românească. Tocmai de aceea, primul pas în această direcție este reprezentat de selecția copiilor cu vârsta între 4-7 ani, copii ale căror calități fizice și pshice îi recomandă ca viitori performeri.

În perioada următoare vom reveni cu detalii privind organizarea evenimentului de la Focșani, unde suntem siguri că vom găsi copii talentați, care să le calce pe urme marilor noștri campioni Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Marius Urzică, Gina Gogean sau Mirela Țugurlan, ca să amintim doar câțiva dintre cei care ne-au făcut de atâtea ori să fim mândri că suntem români”, au transmis reprezentanții Primăriei Focșani, printr-un comunicat de presă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.