FOTO: Caz rezolvat! Nu se va impune o nouă taxă, pentru salubrizarea stradală

1
306

Luni după-amiază, la şedinţa în care a fost dezbătut proiectul privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale ce vor fi aplicate în 2019, numărul focșănenilor prezenți în sala de ședințe a Primăriei Focșani a fost sub așteptări.

sedinta-consiliul-local3Liberalii s-au aflat, în schimb, în număr mare în sală. Propunerea privind instituirea unei taxe pentru salubritatea stradală nu îşi va găsi locul în proiect. De la început, primarul Cristi Misăilă a arătat că introducerea acestei taxe, impusă de Curtea de Conturi, era doar o recomandare a funcţionarilor din aparatul de specialitate al Primăriei.

Recomandarea nu s-a regăsit şi în proiect, arătându-se că rămâne la latitudinea Consiliului Local dacă această taxă este sau nu introdusă. În urma reacţiilor vehemente apărute în spaţiul public, puterea din Consiliul Local a făcut un pas în spate.

sedinta-consiliul-local2Prin vocea viceprimarului Ionuţ Mersoiu, PSD a arătat că va propune un amendament privind faptul că salubritatea stradală să fie suportată de la bugetul local, şi nu prin intermediul unei taxe special constituite în acest sens.

Prin urmare, pentru al doilea an consecutiv în care s-a încercat introducerea unei noi taxe, demersul a eşuat. E de aşteptat, totuşi, ca discuţiile să continue şi în plenul şedinţei Consiliului Local, care va avea loc miercuri.

sedinta-consiliul-local4

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.