FOTO: Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice “Sf Ioan” Panciu și-a deschis porțile pentru beneficiari

0
157

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ioan“ din Panciu – realizat cu finanțare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 – și-a deschis porțile pentru bătrânii fără familii, proveniți atât din oraș, cât și din județ sau din țară.

Miercuri, 1 martie 2017, au fost internați primii beneficiari care au depus cereri în acest scop la Serviciul Public Local de Asistență Socială din cadrul Primăriei Orașului Panciu.

„1 Martie este o zi importantă pentru Primăria Orașului Panciu și pentru comunitatea locală. Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice «Sf. Ioan» își deschide porțile pentru a-i primi pe bătrânii fără familii, care au nevoie de asistență medicală și de sprijin. Este încă un proiect implementat cu succes de administrația publică locală, un proiect social, care vine în întâmpinarea persoanelor de vârsta a treia care au nevoie de cele mai bune condiții pentru a trăi decent și fără grija zilei de mâine“, a declarat primarul Iulian Nica.

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ioan“ Panciu are 11 camere cu 2 paturi și 3 camere cu 4 paturi. El este dotat cu bucătărie, o sală de mese, o sală destinată activităților de recreere, informare și consiliere și un compartiment primire vizite. De asemenea, în centru există un cabinet medical și două săli de tratament.

Serviciile socio-medicale constau în consultații și tratamente la cabinetul medical, servicii de infirmerie, ajutor pentru menținerea capacităților fizice, programe de ergoterapie, ajutor pentru menaj, consiliere juridică, prevenire a marginalizării sociale, reintegrare socială, activități sociale și sportive. Clădirea este singura din orașul Panciu care este dotată și cu un lift modern, ce este utilizat pentru transportul persoanelor cu dizabilități.

„Primim în continuare cereri de internare în Centrul «Sf. Ioan». Pentru informații suplimentare, cei interesați se pot adresa Serviciului Public Local de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Orașului Panciu, din strada Titu Maiorescu nr. 15, telefon 0237.275.811 sau prin e-mail la  primaria.panciu@gmail.com“, a adăugat primarul Iulian Nica.

Proiectul cu finanțare europeană „Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice «Sfântul Ioan», Oraș  Panciu, Județul Vrancea“ a avut o valoare totală de 3.991.657,24 lei. Investiția face parte din pachetul de proiecte sociale care mai cuprinde Centrul de asistență și suport pentru persoane vârstnice Sovejana, prevăzut de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Orașului Panciu și Centrul social de recuperare şi reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte, amplasat la parterul fostei Case a Agronomului și care a fost inaugurat la începutul lunii iunie 2016.

Deschidere Centru Sf. Ioan 1 - FOTO: Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice "Sf Ioan" Panciu și-a deschis porțile pentru beneficiariDeschidere Centru Sf. Ioan 3 - FOTO: Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice "Sf Ioan" Panciu și-a deschis porțile pentru beneficiariDeschidere Centru Sf. Ioan 6 - FOTO: Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice "Sf Ioan" Panciu și-a deschis porțile pentru beneficiariDeschidere Centru Sf. Ioan 7 - FOTO: Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice "Sf Ioan" Panciu și-a deschis porțile pentru beneficiari

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here