FOTO: Cum se antrenează militarii focșăneni pentru misiunile din Afganistan

0
245

O echipă din cadrul Bazei de Instruire pentru geniști (EOD) de la Râmnicu Vâlcea s-a aflat zilele la Focşani, pentru a instrui militarii Batalionului de Infanterie Protecția Forței, care au învățat cum să acționeze la descoperirea unui dispozitiv explozibil improvizat.

Pregătirea de specialitate s-a desfăşurat etapizat şi a avut la bază un scenariu real, prin simularea unor incidente care au avut loc în teatrul de operaţii din Afganistan. Militarii focșăneni s-au confruntat cu diferite situaţii, pentru ca echipa EOD să le poată urmări modul de acţiune, dar și să le explice metodele de recunoaştere şi limitare a efectelor dispozitivelor explozive.

Echipa de instructori a concluzionat la final că militarii focșăneni s-au implicat exemplar în executarea activităţilor, aceștia având deja cunoştinţe solide şi disponibilitate pentru perfecţionarea deprinderilor.

FOTO: Plt. maj. OANA IEŞAN

antrenament militari1 - FOTO: Cum se antrenează militarii focșăneni pentru misiunile din Afganistanantrenament militari2 - FOTO: Cum se antrenează militarii focșăneni pentru misiunile din Afganistanantrenament militari3 - FOTO: Cum se antrenează militarii focșăneni pentru misiunile din Afganistanantrenament militari5 - FOTO: Cum se antrenează militarii focșăneni pentru misiunile din Afganistan

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here