FOTO: Echipa din Vrancea, în primii 20 din lume la Olimpiada Internațională de Robotică. Ce au pățit TOȚI câștigătorii la festivitatea de premiere

0
155
Echipa ”Memento 12”, adică elevii din Vrancea de la Centrul de Excelență în Robotică, coordonată de Săndel Agache, a reușit să se claseze în Top 20 mondial la World Robot Olympiad, care s-a desfășurat în Costa Rica.

Este o nouă performanță de excepție pentru elevii vrânceni, dată fiind concurența acerbă și mai ales numele mari ale competitorilor din domeniul roboticii. Echipa României a reușit să acumuleze 253 de puncte. Vrâncenii au rămas însă cu un gust amar după competiție, la fel cum s-a întâmplat cu toți concurenții și câștigătorii din lume, din cauza unor bâlbe impardonabile ale organizatorilor.

Coordonatorul Săndel Anaghe a scris pe Facebook ce s-a întâmplat: “Dupa o festivitate de premiere care va deveni celebra in istoria WRO, a fost afisat si clasamentul de la categoria Open (Creativitate). Normal, acest clasament trebuia afisat in timpul ceremoniei. Ce s-a intamplat? Pai s-au intamplat lucruri de nepermis la acest nivel! In timpul festivitatii, s-au anuntat castigatorii, pe categorii de varste, fara sa ni se prezinte un clasament final, asa cum era firesc, apoi ni s-a pus muzica si s-au anulat de doua ori castigatorii premiati, prezentatorul cerandu-si scuze de mai multe ori si dupa perioade de timp in care dezbaterile in juriu nu erau finalizate, s-au anuntat alti si alti castigatori! La un moment dat, participantii au parasit locul ceremoniei si practic festivitatea a fost intrerupta…Firme mari in robotica ”National Instruments”, ”Matrix” etc. nici nu au mai acordat premiile speciale…Nu credeam ca la acest nivel se pot intampla asemenea chestii ! In ceea ce ne priveste sunt foarte multumit de faptul ca am intrat in marea finala cu ”Statie robotizata pentru producerea panourilor din materiale compozite si geocel utilizate in constructia de locuinte”. Locul 20 mondial, cu 253 de puncte spune multe despre munca echipei Memento12! Conditiile de anul acesta au fost foarte vitrege, atat in tara cat si in cadrul organizarii fazei internationale. Felicitari Lupu Marian Cosmin si Damian Marasescu! Multumim pentru ajutor Danut Oprea!”, a scris pe Facebook Săndel Agache.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.