FOTO! Efectele fenomenelor meteo extreme de joi seara în județ: copaci puși la pământ, autoturisme avariate, spații inundate

0
162

Pompierii vrânceni au făcut bilanțul intervențiilor de joi seara, atunci când Focșaniul și alte 5 localități s-au aflat, timp de o oră, sub incidența unei avertizări  nowcasting cod portocaliu de vijelii, descărcări electrice, grindină și averse cuprinse între 35-40l/mp. Pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de fenomene meteo extreme, pompierii din cadrul ISU Vrancea au desfășurat 10 misiuni punctuale, în Focșani, Panciu, Bolotești, Jariștea și Vidra. „În cursul zile de ieri echipajele de pompieri militari au desfășurat 10 misiuni pentru înlăturarea efectelor înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice. Echipajele pompierilor militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit pe str. Rarău, str. Mare a Unirii și str. Constituției din municipiul Focșani, unde au acționat pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil, într-o parcare, respectiv peste un autoturism. O situație de urgență similară a fost semnalată în comuna Jariștea, unde un echipaj a acționat pentru îndepărtarea de pe carosabil a unui copac doborât de vijelie. În urma fenomenelor meteo manifestate pe raza orașului Panciu, echipajele de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Panciu au intervenit pe B-dul Independenței pentru degajarea unui arbore căzut peste un autoturism, pe str. 8 Martie pentru degajarea unui stâlp și a unui arbore care au căzut pe carosabil și pe str. Nicolae Titulescu pentru îndepărtarea unui arbore căzut peste firele de electrice. De asemenea, două echipaje au acționat pe str. Ciprian Porumbescu pentru evacuarea apei care a inundat un spațiu comercial. Pompierii din cadrul Stației de Pompieri Vidra au fost solicitați în comuna Bolotești, unde alături de pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de urgență au intervenit pe DN 2 D, pentru înlăturarea de pe carosabil a unui stâlp de lemn și a unui arbore, iar mai apoi în satul Tichiriș din comuna Vidra pentru înlăturarea unui arbore căzut pe carosabil. Din fericire, în niciuna dintre misiuni nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.