FOTO: Expoziție gastronomică și prezentare de modă la Cercul pedagogic la discipline tehnologice

0
136

Vineri, 20 aprilie 2018, Casa de Cultură Mihai Eminescu din Panciu a găzduit Cercul pedagogic la discipline tehnologice al profesorilor de specialitate din unitățile școlare vrâncene cu învățământ profesional și tehnic. La evenimentul organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Panciu au participat primarul Iulian Nica și profesoara Carmen Oprea, inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Temele abordate – Organizarea examenelor de certificare a calității profesionale și Inserția absolvenților învățământului profesional și tehnic pe piața muncii – au beneficiat de prezentări PPT, coordonate de profesoarele Violeta Bîrjoveanu, Lidia Marin și Carmen Voineag, de la Liceul Tehnologic Al. I. Cuza Panciu. Ulterior, profesoara Luminița Irimescu a prezentat cartea Mic dicționar de cuvinte și expresii din alimentație și turism. Activitățile extracurriculare ale Liceului Tehnologic Al. I. Cuza Panciu au fost evidențiate de profesorul Ionuț Chertif. Cadrele didactice au asistat o paradă a modei cu elemente de vestimentație realizate în atelierul de confecții textile al Școlii profesionale din cadrul Liceului Tehnologic Al. I. Cuza Panciu. De asemenea, profesorii prezenți au degustat și preparatele culinare realizate de elevi, sub îndrumarea prfesorilor de la catedra Tehnologii, pentru expoziția gastronomică. Primarul Iulian Nica și-a exprimat convingerea că evenimentul și-a atins obiectivele propuse și că schimbul de experiență a fost folositor fiecărui cadru didactic. Edilul-șef a reamintit faptul că, pentru administrația publică locală educația este un domeniu prioritar și că, atât Liceul Tehnologic Al. I. Cuza Panciu, cât și Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu au beneficiat de investiții majore în ultimul deceniu.

„Administrația locală a investit mult în educație și va continua să facă acest lucru și în perioada imediat următoare, atât în infrastructură, cât și în dotări, prin intermediul proiectelor cu finanțare europeană. Unul dintre ele, ce urmează să fie depus la finanțare, este «Panciu Profesional – Proiect pentru modernizarea, extinderea și dotarea Liceului Tehnologic Al. I. Cuza Panciu». Prin intermediul lui, se vor realiza spațiile necesare funcționării a 12 laboratoare de specialitate. Elevii vor avea condiții optime de studiu și de practică, asigurându-li-se un start bun în meseriile pe care și le vor alege. Consider că este de datoria noastră să acordăm o atenție deosebită formării profesionale a copiilor noștri, pentru că ei reprezintă viitorul comunității. Sunt sigur că, împreună cu dumneavoastră, cadrele didactice, vom reuși să dăm societății specialiștii de care țara noastră are nevoie“, a declarat primarul Iulian Nica.

carton angajare Timis 728x200px - FOTO: Expoziție gastronomică și prezentare de modă la Cercul pedagogic la discipline tehnologice

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here