FOTO: Gospodărie din Pufești arsă după un scurtcircuit electric | Un bărbat și o femeie au suferit un atac de panică

0
125

Incendiu într-o gospodărie din Pufești. Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Adjud, au intervenit în noaptea zilei de vineri, 13 noiembrie, în jurul orei 22:00, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Pufești. La fața locului s-au deplasat, 4 echipaje cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la nivelul acoperișului unor anexe, cuprinzând o suprafață de circa 100 mp. În sprijinul pompierilor militari au acționat și pompierii voluntari ai S.V.S.U. Pufești. A fost o intervenție dificilă și de durată, din cauza cantității mari de materiale combustibile care au ars. Eforturile depuse de echipajele de stingere au dus la salvarea din calea flăcărilor a 2 locuințe aflate în imediata vecinătate, printre care un imobil compus din parter și etaj. În timpul intervenției, două persoane, una de sex masculin și una de sex feminin, au suferit atac de panică. Paramedicii le-au acordat primul ajutor calificat la fața locului, însă cu toate că le-au fost explicate consecințele, pacienții au refuzat transportul la spital. În urma evenimentului, au ars: 100 mp din acoperișul anexei, construit din lemn și învelitoare din plăci de azbociment, 14 găini, 2 t fân, 100 l motorină, utilaje agricole și de uz gospodăresc. Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric provocat de un conductor electric defect ori neizolat corespunzător.

Pompierii vrânceni vin cu o serie de recomandări pentru prevenirea incendiilor, care de multe ori duce la pagube însemnate sau chiar pierderea de vieți omenești.

“Pentru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră:

  • NU utilizați instalaţii electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc.) şi consumatori electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii. Utilizați numai aparatură electrică omologată!
  • NU suprasolicitaţi reţelele electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori!”, transmit pompierii vrânceni.

incendiu pufesti 1 - FOTO: Gospodărie din Pufești arsă după un scurtcircuit electric | Un bărbat și o femeie au suferit un atac de panică

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.