FOTO INCREDIBIL! Curtea Spitalului Județean Focșani a ajuns groapă de gunoi! Ce spun reprezentanții unității

0
803

Imagini incredibile surprinse în curtea celui mai mare spital din județul Vrancea, care a ajuns să arate ca o adevărată groapă de gunoi. Deșeuri de tot felul, de la bidoane de plastic până la pungi, ambalaje și resturi de mâncare sunt aruncate la voia întâmplării de pacienți și de vizitatori în curtea spitalului.

Gunoaiele sunt adunate în zona băncilor din curtea spitalului și în zona vechii clădiri în care a funcționat secția de Reumatologie. Situația e cu atât mai revoltătoare cu cât și riscul e sporit, dat fiind că la mijloc e vorba despre o unitate unde ajung oameni bolnavi, imunitatea scăzută făcându-i mult mai vulnerabili în fața contractării unei infecții.

Reprezentanții Spitalului Județean Focșani susțin că terenul pe care sunt mormanele de gunoaie nu se află în proprietatea unității ori a statului. Este vorba despre un teren a cărui situație juridică este incertă, făcând obiectul mai multor procese de retrocedare. Acesta este aferent clădirii în care a funcționat Reumatologia, monument istoric încadrat în clasa I de risc seismic, cunoscut sub numele de “Casa Apostoleanu”.

Conform reprezentanților unității sanitare, proprietarul, care se pare că nu a intrat definitiv în posesia imobilului, este cel care trebuie să se ocupe de igienizarea terenului respectiv. Asta nu explică, totuși, de ce Spitalul nu a delimitat proprietățile, astfel încât bolnavii și aparținătorii lor ajung în permanență pe o proprietate străină, plină de gunoaie. În plus, aceeași zonă este folosită și ca loc de parcare de vizitatori, dar și de angajații Spitalului.

gunoaie-spital6

gunoaie-spital2

gunoaie-spital5

gunoaie-spital3

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.