FOTO-Ion Ștefan: Sute de vrânceni proprietari de pădure din Fitionești, somați de ANAF să plătească impozite pentru situații prescrise

0
246
Am răspuns, luni după-amiază, invitației făcute de sătenii din comuna Fitionești, în încercarea de a găsi o soluție la o problemă cu care se confruntă nu mai puțin de 450 de persoane din localitate. Oamenii s-au trezit, înacestezile, cu adrese de la ANAF, Serviciul Fiscal Orășenesc Panciu, prin care sunt înștiințați că ar trebui să depună declarații privind venituri obținute din silvicultură. Mai mult, oamenii au primit hârtii de la ANAF pentru venituri obținute în 2013, adică acum mai bine de cinci ani, termen care însă, potrivit legii, implică prescrierea.

fitionesti 2 - FOTO-Ion Ștefan: Sute de vrânceni proprietari de pădure din Fitionești, somați de ANAF să plătească impozite pentru situații prescriseSătenii din Fitionești susțin că nu au primit lămuriri la ghișeele ANAF din Panciu și că au cerut întrevederi cu cei din conducerea instituției financiare de la Focșani. O discuție lămuritoare ar urma să fie programată și la Prefectura Vrancea, pe aceeași temă a impozitării veniturilor obținute în silvicultură, pentru că astfel de adrese ar fi fost trimise către mii de proprietari de pădure din întreg județul Vrancea.

fitionesti 1 - FOTO-Ion Ștefan: Sute de vrânceni proprietari de pădure din Fitionești, somați de ANAF să plătească impozite pentru situații prescriseCel puțin în cazul celor din Fitionești, oamenii reclamă că adresele de la ANAF vin după mai bine de cinci ani și că în cifrele notate de oficialii de la Finanțe s-ar fi strecurat inadvertențe majore între ceea ce au marcat oamenii în pădure și lemnul care ar fi fost, efectiv, tăiat. De altfel, în adresele nominale, aceste cantități de lemn supuse impozitării sunt scrise cu pixul, fără a putea fi autentificate cifrele invocate.

Am discutat atât cu prefectul județului, Sorin Hornea, cât și cu șeful ANAF județean, Ciprian Iamandi, care au programat în aceste zile întâlniri cu oamenii în vederea lămuririi situației. Voi urmări evoluția situației îndeaproape pentru că aceasta afectează, așa cum am menționat mai sus, mii de vrânceni.

Deputat Ion ȘTEFAN

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here