FOTO-Ion Ștefan: Ziua Eroilor, o zi în care îi pomenim pe eroii români care au căzut pe toate câmpurile de luptă de-a lungul veacurilor

0
80
Am participat astăzi, alături de colegii mei din PNL Vrancea, la ceremonia de depunere de coroane de flori în memoria celor care s-au jertfit pe câmpul de luptă, la Mausoleul Eroilor din Focșani.

Mai mult ca oricând, astăzi ne îndreptăm gândul spre eroii care și-au dat viața pe câmpul de luptă, din dragoste de țară și pentru niște idealuri. În fiecare an, în mod tradițional, Ziua Eroilor este sărbătorită odată cu Înălțarea Domnului. Se comemorează astfel sacrificiul uman al celor care au năzuit spre libertate, spre unitate, spre o societate mai bună și care au avut curajul de a lupta pentru un țel comun. Pentru că Ziua Eroilor înseamnă, în primul rând, lupta celor mulți, prin sacrificii individuale, pentru un viitor mai bun pentru noi și generațiile care ne vor urma. Avem nevoie să ne cunoaștem istoria și să prețuim determinarea, sacrificiul și puterea eroilor neamului, în ciuda rescrierilor mincinoase ale istoriei României și Europei venite de la Moscova.

Cu toții avem nevoie să găsim inspirație în trecut și să luptăm pașnic, demn și prin forța argumentelor pentru întărirea principiilor pentru care înaințașii n-au precupețit să înfrunte ororile războaielor. România de astăzi este crezul lor pe care noi avem obligația morală să îl cinstim și apărăm. Uniunea Europeană de astăzi este dovada că diferențele dintre noi se pot discuta la masa negocierilor și nu pe câmpul de luptă.

Un gând bun transmit și soldaților români și vrânceni care derulează misiuni de apărare a păcii în teatrele de operațiuni din Afganistan, Irak, Balcani, dar și în operațiuni militare internaționale care întăresc zi de zi, prin dedicarea lor, angajamentele pe care țara noastră si le-a luat față de partenerii noștri externi.

Deputat Ion Ștefan

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.