FOTO-Ion Ștefan: Zona rurală a Vrancei are nevoie de extinderea rețelei de gaze naturale și legi stimulative pentru micii fermieri. PNL are soluțiile la ambele probleme!

0
149
Seria întâlnirilor cu vrâncenii a continuat, în această săptămână, cu locuitorii comunei Gugești. Am discutat despre două proiecte în care m-am implicat trup și suflet, pornind de la realitățile cotidiene din Vrancea: nevoia localităților rurale de a avea condiții de trai cât mai apropiate cu cele din mediul urban și dorința de a găsi în piețele din județ produse sănătoase și gustoase din gospodăriile și fermele agricultorilor locali, ferme care să țină vrâncenii acasă.

ion stefan zona rurala2 - FOTO-Ion Ștefan: Zona rurală a Vrancei are nevoie de extinderea rețelei de gaze naturale și legi stimulative pentru micii fermieri. PNL are soluțiile la ambele probleme!În acest sens, miercuri, am discutat cu gugeștenii despre proiectul de extindere a rețelelor de gaze naturale, un proiect pe care PNL și eu personal, alături de senatorul Cătălin Toma, ne-am zbătut să fie pus în practică cât mai repede. Din păcate, normele legislative pentru începerea lucrărilor la extinderea rețelei de gaze naturale au fost date de Guvernul pesedist cu o mare întârziere, la aproape șapte luni de la expirarea termenului legal. Abia săptămâna aceasta, la amenințarea cu moțiunea pe Energie, Guvernul PSD-ALDE a catadicsit să publice metodologia în Monitorul Oficial. Mai mult, se pare că nici toți primarii PSD nu se grăbesc să înceapă demersurile, după cum este cazul la Gugești, din câte mi s-au plâns oamenii. Dar eu, alături de colegii din PNL, voi continua să popularizez acest demers de modernizare a localităților rurale din Vrancea, racordarea la gaze naturale însemnând pentru populație confort, dar și un cost mai redus decât încălzirea pe lemne.

ion stefan zona rurala3 - FOTO-Ion Ștefan: Zona rurală a Vrancei are nevoie de extinderea rețelei de gaze naturale și legi stimulative pentru micii fermieri. PNL are soluțiile la ambele probleme!Un alt proiect despre care am discutat cu agricultorii din Gugești a fost propunerea legislativă pe care am inițiat-o și înregistrat-o la Senat și care privește acordarea unei prime de comercializare de 100, respectiv 200 euro/tonă de produse primare aduse la procesatori sau în piață de către micii fermieri. În Gugești sunt numeroși fermieri, agricultori și podgoreni care ar fi direct interesați de acest stimulent financiar care ar însemna un beneficiu și pentru noi pentru că am găsi mai multe produse (cereale, fructe, legume, miere de albine, produse zootehnice, pește, etc.) atunci când mergem în piață sau la magazine. În plus, în piața din comună am găsit legume de sezon proaspete și sănătoase.

ion stefan zona rurala4 - FOTO-Ion Ștefan: Zona rurală a Vrancei are nevoie de extinderea rețelei de gaze naturale și legi stimulative pentru micii fermieri. PNL are soluțiile la ambele probleme!De asemenea, discuțiile au atins și latura politică, cetățenii fiind deschiși schimbării și afișând speranța că pe 26 mai, la alegerile pentru Parlamentul European, PNL să fie prima lor opțiune la vot. Un mesaj care ne încurajează să mergem mai departea pentru că, noi toți, vrâncenii și românii, vrem să punem România în primul rând!

Deputat Ion Ștefan

ion stefan zona rurala5 - FOTO-Ion Ștefan: Zona rurală a Vrancei are nevoie de extinderea rețelei de gaze naturale și legi stimulative pentru micii fermieri. PNL are soluțiile la ambele probleme!ion stefan zona rurala6 - FOTO-Ion Ștefan: Zona rurală a Vrancei are nevoie de extinderea rețelei de gaze naturale și legi stimulative pentru micii fermieri. PNL are soluțiile la ambele probleme!

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here