FOTO+VIDEO! IPJ VRANCEA: „La mulți ani României și tricolorului nostru!”

1
183

De 173 de ani, Drapelul Național este pentru românii de pretutindeni simbolul identității, independenței, suveranității și unității noastre naționale. Sub faldurile roșu-galben-albastru s-au desfășurat toate marile evenimente care au marcat existența României moderne. Drapelul nostru – liant trecut-prezent-viitor ne amintește de sacrificiile făcute de mii de români pentru a avea, astăzi, o țară în care drepturile fundamentale ale omului sunt protejate. Arborarea tricolorului este, de fiecare dată, un moment emoționant, în care trăim mândria de a fi român. Drapelul este pacea, siguranța și libertatea, dar nu trebuie să uităm că acesta este, în egală măsură, și un simbol al răspunderii pe care cu toții o avem față de cei care au fost dar și pentru cei ce vor fi.

Așadar, la Troița Eroilor din comuna Dumitrești, sat Poenița, alături de tinerii din Ansamblul Sânzienele Dumitrești, ne-am respectat datoria morală față de bunicii prezenți, de a transmite, prin exemplul personal, valorile noastre naționale, precum și faptul că patriotismul nu înseamnă doar emoția unei sărbători. ”Suntem uniți de un singur pământ, de o singură țară și un singur drapel, iar împreună suntem români, suntem puternici!”- acestea sunt cuvintele unei bunici din satul Poenița, născută în perioada în care pe dealul frumos de la marginea satului, la inițiativa învățătorului, a fost ridicată Crucea eroilor căzuți pentru țară, pentru ca noi să fim azi. Cuvintele ar fi fost de prisos în astfel de momente, sus, în deal, la Cruce.  Energia locului și a oamenilor ne-a încărcat sufletește până data viitoare. La mulți ani României și tricolorului nostru! (comunicat IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Ăștia-s de pe altă planetă. România nu mai e independentă și suverană încă din 2007 și asta oficial, prin tratate internaționale semnate și asumate, identitatea e cam varză, de curând europarlamentari români au votat că bărbații au voie să nască și să avorteze ori așa ceva nu a existat niciodată la poporul român, iar unitatea teritorială mai există doar pe hârtie, 40% din teritoriul țării aparține deja străinilor. De fapt se vede și din poză, câțiva derutați cu mașinile vopsite în culorile mașinilor poliției germane se pretind independenți, Ha, Ha !

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.