FOTO: Jandarmii vrânceni au făcut spectacol de ziua lor

0
346

Jandarmeria a îmbrăcat haine de sărbătoare. Luni, 3 aprilie, s-au împlinit 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Jandarmii vrânceni au aniversat această zi specială printr-o serie de manifestări, începute în forță de dimineață. Prima și cea mai spectaculoasă dintre ele a fost organizarea unui exercițiu tactic demonstrativ, care s-a desfășurat în Crângul Petrești, în aplauzele școlarilor din Garoafa.

“De Ziua Jandarmeriei Române, IJJ Vrancea a desfășurat un exercițiu demonstrativ constând într-un exercițiu de dresaj cu câinele de serviciu. Ulterior a fost desfășurat un exercițiu tactic demonstrativ cu Grupa I Anti-teroristă și Acțiuni Speciale, constând în respingerea unui atac asupra unui transport special de muniție și armament. Echipajul de jandarmerie a trecut la respingerea atacului, apoi s-a trecut la capturarea și neutralizarea infractorilor”, a declarat căpitan George Ptrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Imediat după încheierea exercițiului din Crâng, jandarmii au revenit la sediu, luat cu asalt de copii, veniți să admire mijloacele şi tehnica din dotarea jandarmilor în cadrul evenimentului „Ziua porţilor deschise”. Ziua a culminat cu simpozionul „Jandarmeria Română 167 de ani de existenţă”, în cadrul căruia a avut loc şi festivitatea de premiere a participanţilor la competiţiile desfăşurate în cadrul I.J.J.

Vrancea cu această ocazie, precum şi avansarea înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad a cadrelor unităţii.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.